Facebook Foto Virus

December 13

När man pratar om ett foto "virus" på Facebook, de är oftast hänvisar till en bit av skadlig kod som sprider sig via Facebook med hjälp av bilder eller länkar förment visar foton eller bedrägerier som sprids viralt genom att utnyttja Facebooks fototaggning kapacitet. Malware kan spridas direkt på Facebook eller via meddelanden och e-post som skickas från ett kapat Facebook-konto. Detta malware är ofta inte ett virus i egentlig mening, utan en mask eller trojansk häst.

Bilder och länkar

En attack använder en beskrivning av en intressant klingande Fotolänk lura dig att besöka en webbplats. Facebook länk som utger sig för att ta dig till bilden leder vanligtvis till en undersökning webbplats där du uppmanas att fylla i en undersökning för att se bilden. Undersökningen sida genererar intäkter för bedragare, ibland genom pay-per-klick reklam, men också genom en skörd av din information från undersökningen att sälja i marknadsföringssyfte eller identitetsstöld. Några av dessa bedrägerier försöker lura dig att ladda ner en fil som innehåller skadlig kod på din dator.

Facebook Foto Spam

Kapade Facebook-konton används för att skicka skräppost till andra Facebook-användare. Detta kan bestå av kommersiella meddelanden, men allt det innehåller skadlig kod eller länkar för att attackera webbplatser som kan infektera mottagarens dator. Potentiella offer får ett Facebook-meddelande som innehåller en länk till synes från en vän, med en ämnesrad som "Säg mig är olämplig er?" Om du klickar på länken kommer du till en attack plats, som laddar ner en trojan på oskyddade datorer.

Facebook Tag Scams

Tag bedrägerier sprids viralt från användare till användare, även om de egentligen inte innehålla virus. En bild är märkt med en användares namn med Facebooks taggförmåga. Användaren får en anmälan om taggen och i allmänhet undersöker genom att besöka fotot. Den taggade foto åtföljs av en länk till ett program - typiskt ett utger sig för att visa din "Facebook stalkers." När den är installerad, frågar denna ansökan för full inlägg tillgång till din Facebook-profil. Om du bevilja tillstånd, då den som ligger bakom ansökan kan lägga du på din vägg och dina vänners väggar, skicka meddelanden och tagga bilder som du.

Facebook Chat

Minst ett socialt nätverk mask har observerats med hjälp av foto bedrägerier sprids via Facebook chat. Meddelanden om ett foto skickas från ett kapat konto med hjälp av chattfunktion. Om du klickar på länken som åtföljer meddelandet, kommer du till en sida med information om att bilden har flyttats till en annan plats. Beroende på hot och säkerhetsinställningarna, kan datorn ladda masken så fort du besöker sidan. Det finns också en knapp märkt "Visa foto" som, om de trycks ned, säger datorn att ladda ner skadlig kod.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com