Trådlöst internet Vs. Icke-Trådlöst internet

November 19

Trådlöst internet Vs. Icke-Trådlöst internet


För att ansluta till Internet, har du två alternativ: trådbundet eller trådlöst. Antalet datorer som ansluter till Internet i nätverket, typ modem, och föredrog bärbarhet avgör att välja mellan.

Bredband Internet

En trådbunden anslutning görs när modemet är anslutet direkt till datorn med en Ethernet-kabel.

Trådlöst internet

Ett externt modem med en trådlös router eller ett modem / trådlös router kombination används för trådlösa Internetanslutningar.

fördelar

Bredband erbjuder fasta, ofta snabbare Internetanslutningar eftersom det är en rak förbindelse från Internet till datorn.

Trådlösa Internetanslutningar erbjuder flexibilitet i användningen; bärbara datorer kan användas överallt inom mottagningsområdet för den trådlösa transceivern.

nackdelar

Ethernetanslutning är begränsad; varje dator behöver en trådlös transceiver och modemet behöver en router och ett nav.

Trådlösa anslutningar kan vara mindre tillförlitliga än trådbundna anslutningar. Trådlösa modem och routrar måste placeras i en optimerad signalområde, vilket kan vara en obekväm plats i ditt hem.

Att välja

En dator med en närliggande modem är bra att använda en trådbunden anslutning; annars är en trådlös internetuppkoppling ett bättre alternativ. Kombinera trådbundna och trådlösa anslutningar erbjuder flexibilitet med trådlös för bärbara datorer och en mer solid, kabelanslutning för stationära datorer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com