M3 metriska fin tråd specifikation

February 24

M3 metriska fin tråd specifikation


Metrisk gänga specifikationer tillhandahålls i ett format som skiljer sig avsevärt från det som används av American National Standards Institute (ANSI) för standardgängspecifikationer. M3 metriska maskinskruvar används ofta i datorer och andra applikationer. M3 maskinskruvar som används i datorlådor får vanligen beteckningen "fina tråd", som är en missvisande - verkligen "fin tråd" 3 mm fästen är ganska ovanliga.

Gäng Specification Basics

M3 fin tråd skruvar komma med flera specifikationer: nominell storlek trycker borrstorlek, gängstigning och gänghöjd. Kranen borrstorlek är att av den bit som används för att borra ett hål för fästelementet före skärning av tråden i det hålet. Gängstigning är vinkeln mellan en yta av en enda tråd och den andra ytan, mätt i grader av själva åsen av tråden. Gänghöjd är avståndet mellan själva botten (roten) hos gängan och den absoluta toppen (crest).

nominell diameter

Nominell diameter är diametern för vilken ett fästelement är uppkallad. Det metriska systemet för namngivning fästen är mycket enkel - en M3 fäst har en nominell diameter är 3 mm. Kranen borrstorlek för en M3 fäst är 2,5 mm för en grov tråd och 2,6 mm för en fin tråd.

gäng~~POS=TRUNC

ANSI trådar anges i trådar per tum, men metriska gängor anges av avståndet i millimeter mellan varje tråd. Typen av 3 mm metrisk gänga vanligen betecknas "fina" och ofta används i datorlådor och liknande applikationer är faktiskt ett mått "grov" gänga. Det metriska grov tråd för M3 fästelement är 0,5 mm (1/2 mm mellan varje tråd). Det metriska fin tråd för M3 fästelement är 0,35 mm. Sålunda skulle en M3 fin tråd får beteckningen "M3x0.35."

Gängdiameter och andra specifikationer

I en "M3x0.35" skruv, är diameter planen 2,773; den mindre diametern hos den inre gängan är 2,621 mm; den mindre diametern hos den utvändiga gängan är 2,571 mm; gänghöjden är 0,215 mm; tråden överlappningen är 0,189 mm; vinkeln på tråden är 60 grader; och roten radie är 0,051 mm.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com