Vad är NetBeans Nimbus?

September 10

Java-program använder en uppsättning utseende och känsla för att definiera utseendet på ett grafiskt användargränssnitt (GUI). Nimbus, men inte standardutseende och känsla för Java-program, är framträdande för sin förmåga att köras på flera plattformar, liksom dess rena estetiska struktur. NetBeans, en integrerad utvecklingsmiljö skriven i Java, kan ändras för att använda Nimbus utseende och känsla.

Titta och känna

I Java, sträcker sig varje GUI komponenten JComponent klassen. Alla grafiska komponenter genomföra en underklass av ComponentUI. ComponentUI tillhandahåller information till JComponent underklass om hur att göra och visa objektet på skärmen. När du ställer in ett utseende och känsla i din Java-program, ger det en konkret tillämpning av ComponentUI underklass, förändra sättet att objektet återges. Det kan handla om att ändra typsnitt, ikoner, limning eller färg på en programmets grafiska komponenter.

Nimbus Utseende

Nimbus introducerades för första gången 2008 som en slankare ersättning till havet och Metal utseende och känns. Nimbus har en blå och grå färg gommen, liksom böjda komponenter gränssnitt för ett modernt utseende. Det görs helt med vektorgrafik, snarare än bitmappsgrafik som äldre utseende och känns utnyttja. Detta gör det möjligt för Nimbus att göra skarpa gränssnitt på någon upplösning.

Ändra NetBeans "utseende och känsla

NetBeans använder Java Windows utseende och känsla som standard på Windows-plattformar, metall eller GTK på Linux eller Solaris-plattformar. Den använder Aqua på Mac-plattformar. Om du använder version 6.0 eller senare av Java Development Kit, kan du konfigurera NetBeans att använda Nimbus utseende och känsla i stället för systemets standard. Öppna "netbeans.conf" fil i "etc" katalog av NetBeans installationskatalogen på datorn. Bifoga "--laf Nimbus" strax före det avslutande citattecknet i avsnittet "netbeans_default_options". Spara konfigurationsfilen. Använd datorns standardtextredigerare för att redigera konfigurationsfilen. När du startar NetBeans, kommer den automatiskt visa alla komponenter på skärmen med Nimbus utseende och känsla.

NetBeans inkonsekvenser

Även NetBeans kan utnyttja Nimbus utseende och känsla, flera inkonsekvenser uppstår mellan Nimbus specifikationer och hur NetBeans komponenter utförs. Sådana inkonsekvenser är relativt små, främst relaterade till komponent skuggning och vilka typer av ikoner som används i hela programmet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com