Hur du gör din egen Mario Flash Movie

November 27

Hur du gör din egen Mario Flash Movie


Sprite animationer är populära former av flash-animationer. Dessa animationer är i huvudsak desamma som flip böcker och stoppa animationer. Genom att skapa en serie bilder, var bara lite annorlunda sedan tidigare, en illusion av animation skapas. Sprite animation (animation med hjälp av 16-bitarstecken och bakgrunder) liknar gamla sidscrollande videospel, såsom Super Mario Bros. Grafiken i dessa spel gjordes av en serie av 16-bitarsbilder, som brukar kallas sprites. Medan dessa animeringar är relativt enkla att skapa, kräver de en utsträckning av tålamod, planering och tid.

Instruktioner

1 Öppna olika sprite ark i Photoshop. Fortsätt att separera sprites från varandra. Spara varje enskild sprite som en annan Photoshop-dokument.

2 Öppna ett nytt dokument i Flash. Under Arkiv-menyn, välj Importera till bibliotek. I popup NAVIGATION lokalisera de sparade sprites. Importera alla utanför de sparade sprites.

3 Skapa ett nytt lager. Dra en av de sprites från biblioteket till scenen, sedan gömma lagret. Gör detta för varje sprite.

4 Välj en sprite till att börja med. Gör sprites skiktet synlig, sedan centrera spriten i mitten av scenen.

5 Välj nästa spriten, vilket gör att den är annorlunda än den första. Gör lagret synligt. Flytta den här spriten antingen ovanpå eller knappt åt sidan (beroende på sprite) föregående spriten.

6 På tidslinjen bredvid lagren, klicka och dra nyckel ramen för andra sprite till nästa nyckel ramfäste på tidslinjen.

7 Fortsätt att flytta sprites och nyckelramarna tills animeringen är klar.

8 Testa animeringen. Se till att sprites förändras relativt smidigt så animeringen inte ser fläckiga. Gör justeringar animeringen som krävs för att uppnå det önskade resultatet.

Tips

  • Använda en sprite ark som innehåller en mångfald av olika handlingar och versioner av en sprite

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com