Corel Paint Shop Pro Tips

January 15

Corel Paint Shop Pro Tips


Corel Paint Shop Pro är en prisvärd och otroligt mångsidig fotoredigeringsprogrammet. Med Paint Shop Pro kan du skapa proffsiga bilder, logotyper och datorgrafik att skriva ut eller för Internet. Eftersom Paint Shop Pro är så mångsidig, kan de mängder av alternativ och möjligheter vara överväldigande i början. Programmet är verkligen komplex, men grunderna är lätt att bemästra när man betänker några enkla tips.

Arbeta med lager

En av de skönheter Paint Shop Pro är dess förmåga att arbeta i lager. Lager ge dina projekt stor flexibilitet. När du startar ett nytt projekt, du öppnar upp det första lagret. Du kan lägga till mängder av lager för varje nytt element som du lägger till det första lagret. Till exempel, om du öppnar upp ett foto i Paint Shop Pro, blir detta skikt ett. Om du lägger till en bildtext bubbla till fotot, blir detta skikt två; och om du lägger till text som bildtext bubbla, blir detta skikt tre. Du kan individuellt ändra alla tre lager för att passa, utan att påverka de andra lagren i projektet. När du är beredd att spara ditt arbete som en färdig bild, kan du slå samman dessa lager för att skapa ett lager.

Du kan också stapla skikt för att tvinga ett skikt för att verka att flyta ovanpå ett annat skikt. Detta är användbart när du sätter text ovanpå ett foto, till exempel. I sidofältet under "Lager" dra och släppa lagren att flytta lagren upp och ner.

Spara ditt arbete som "PSP" File

Personen filtyp för Paint Shop Pro är en ".psp" fil. Paint Shop Pro kan konvertera och spara ditt projekt i olika filändelser: JPEG och gif för datorgrafik eller foton; .bmp för vissa Windows-filer; .tiff för vissa Macintosh-filer, och många fler. Endast datorer installerade med Paint Shop Pro kommer att kunna läsa .psp bilder; Därför efter att du har skapat ditt projekt måste du spara filen i ett format som alla datorer kan läsa (JPEG eller GIF-filer är några av de vanligaste). Men när du spara projektet i en annan än .psp-fil, kommer Paint Shop Pro slå samman alla dina lager som ett skikt.

Därför bör du också spara projektet som en "psp" filen som en säkerhetskopia av slutprojekt. Detta sparar alla dina Paint Shop Pro anpassningar, inställningar och lager för ditt projekt. Om du vill göra ändringar i filen senare, kan du återgå till den ursprungliga .psp filen.

Förstå Paint Shop Pro Vector och rasterbilder

Paint Shop Pro kan hantera de två huvudtyper av digital grafik: vektor och raster. Vektorbilder är typiska ritnings bilder, såsom former, text, linjer och fyllda områden; dessa bilder är väl lämpade för logotyper, tecknade illustrationer, diagram och dator grafisk design. Raster bilder är typiska målning bilder, såsom bilder, collage och fint dragna konstnärliga illustrationer; dessa bilder är lämpade för fotoredigering och bearbetning. Paint Shop Pro är konstruerad för raster bildbehandling, men kan hantera vektorbilder också. Filerna med tillägg JPEG, GIF, och BMP är alla rasterbildfiler.

Dina anpassade inställningar kan begränsas av den typ av grafik i projektet. Till exempel, är text vanligtvis en vektorbild; Om du vill lägga till en skugga eller annan effekt till text, Paint Shop Pro kommer att be dig att konvertera text till ett raster före initiering av förändring.

Experimentera med material Palette

Material Palette i Paint Shop Pro kan vara en början förvirrande, eftersom det finns så många valmöjligheter med det. När du klickar på färghjulet, du kan, från sidofältet, välja en färg från rutan. Men du kan också klicka på färgrutan för att visa en pop-up som erbjuder många fler alternativ: ange en viss hex kod för en mycket specifik färg; dra muspekaren över färghjulet för att bläddra färger; klicka på flikarna högst upp i fönstret för att lägga till gradienter, texturer och bakgrundsbilder.

Använd markeringsverktyget

Paint Shop Pro har ett fantastiskt verktyg som kallas markeringsverktyget. Du kan välja någon del av projektet i tre olika sätt: i form av en rektangel för att skapa exakta formen för val; i en fritt formulerad form för oregelbundna val; eller med Paint Shop Pro "Magic Wand" som väljer baserat på färg, ljusstyrka, eller opacitet. När en bild eller en del av bilden väljs, kan du använda Paint Shop Pro många verktyg för att ändra valet. Till exempel kan du välja bakgrunden av ett foto och använd "Blur" effekt för att betona ett objekt i förgrunden. För att använda markeringsverktyget för en bild eller en del av en bild för ett visst lager, måste detta skikt lyftas fram som det lager som du arbetar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com