Powerline Ethernet Felsökning

May 26

Powerline Ethernet Felsökning


En Ethernet Powerline är en nätverksenhet som gör det möjligt att utnyttja den elektriska ledningar i ditt hus för att ansluta två eller flera datorer. Ethernet strömlinjeadaptrar är ett enkelt alternativ för nätverks datorer i situationer där en trådlös eller fast nätverk är dyrt, besvärligt eller omöjligt. Varje paket kommer i allmänhet med två adaptrar som passar i en vägg och en standard RJ-45 Ethernet-kabeln som ansluter enheten till RJ-45-port på datorn. Ingen särskild programvara krävs.

Instruktioner

1 Powerline Ethernet Felsökning

Kontrollera Ethernet-kablar.

Kontrollera att Ethernet-Powerline är korrekt konfigurerad. Var och en av enheterna måste anslutas direkt till ett vägguttag, och inte en förlängningssladd, ett överspänningsskydd eller avbrottsfri strömförsörjning (UPS). Kontrollera att Ethernet-kablarna är ordentligt i båda ändar av adaptern och i datorn och routern. Om något av klippen bryts på Ethernet-kablar, ska de bytas ut.

2 Powerline Ethernet Felsökning

Ingen programvara krävs.

Titta på lamporna på båda elnäts enheter för att bekräfta att de arbetar. Olika modeller har något olika belysningskonfigurationer, men i de flesta fall finns det tre ljus; makt, anslutning och Ethernet. Strömlampan indikerar A / C makt, anslutnings ljus bekräftar att båda enheterna kan se varandra, och Ethernet-ljus visar att det finns datatrafiken mellan de två enheterna.

3 Powerline Ethernet Felsökning

RJ-45-uttag finns på baksidan av en router.

Kontrollera routern för att se till att elnäts enheten är ansluten till en av de numrerade LAN-portarna på baksidan av enheten, och att routern ljus indikerar att det finns en nod ansluten. Se även till att andra datorer i nätverket kan få tillgång till Internet, skrivare och / eller filservrar. Om inte, starta om modemet (DSL eller kabel) och försök att ansluta igen.

4 Anslut en andra dator till elnätsenhet för att bekräfta problemet är inte något att göra med datorns förmåga att skapa nätverk på rätt sätt. Om du har en andra uppsättning av Ethernet strömlinjeadaptrar, prova att byta ut de enheter för att se om någon av dem är icke-funktionell. 5 Powerline Ethernet Felsökning

Datorns nätverksuttaget.

Öppna datorns nätverksinställningar för att se till att det ska kunna lyckas ansluta till ett Ethernet-nätverk. I Windows, öppna "Kontrollpanelen" från under "Start" och dubbelklicka på "Nätverksanslutningar" för att visa och redigera dina inställningar. På en Mac mapp öppna "Systeminställningar" i Program och välj "Network". Klicka på knappen "Avancerat" för att se dina inställningar. Om du kör OS X.4 eller tidigare, klicka på "Appletalk" -fliken för att bekräfta att Appletalk är aktiverat.

Tips

  • Ethernet elnätsenheterna är mindre effektiva i större byggnader.
  • Datorns säkerhet kan äventyras i byggnader med andra hyresgäster.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com