Hur man stänger av en brandvägg på en G4 iBook School Computer

June 15

Om använder en G4 iBook utsetts för akademiskt bruk, kan vissa online-aktiviteter vara svårt, såsom fildelning och snabbmeddelanden - som skoladministratörer använder ofta brandväggar för att förhindra osäkra anslutningar och hålla eleverna fokuserade på studier. För att ta bort dessa brandväggar, först bestämma Mac OS X version som körs på iBook. Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Om den här datorn" från rullgardinsmenyn. Versionsnumret visas direkt under orden "Mac OS X"

Instruktioner

Mac OS X version 10.5 eller 10.6

1 Gå till "Systeminställningar." Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Systeminställningar" från rullgardinsmenyn. "Inställningar" öppnas.

2 Klicka på fliken "Säkerhet". Det verkar som en bild av en grå hus med ett kombinationslås, i mycket översta raden i "Systeminställningar" fönster.

3 Klicka på "Firewall" fliken nära toppen av pop-up fönster.

4 Klicka på knappen som lyder "Tillåt alla inkommande anslutningar." Detta kommer att stänga av alla aktiva brandväggar.

5 Klicka på den röda cirkeln i det övre vänstra hörnet av fönstret för att stänga "Systeminställningar." Ändringar sparas automatiskt.

Mac OS X version 10.4

6 Gå till "Systeminställningar." Klicka på Apple-logotypen i det övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Systeminställningar" från rullgardinsmenyn. "Inställningar" öppnas.

7 Klicka på fliken "Delning". Det verkar som en blå mapp med en gul diamant i mitten.

8 Klicka på "Firewall" fliken nära toppen av pop-up fönster.

9 Klicka på "Stop" -knappen. Om en "Start" syns, innebär det att inga brandväggar är aktiva.

10 Klicka på den röda cirkeln i det övre vänstra hörnet av fönstret för att stänga "Systeminställningar." Ändringar sparas automatiskt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com