Jag kan inte logga in på mitt Yahoo Mail eftersom någon annan Security Seal Håller Visar

September 25

Yahoo inloggnings tätning, som ibland kallas säkerhetstätningen, är ett mått som utvecklats för att skydda användare mot nätfiske. Om du ser en annan användares sigill på inloggningsskärmen, det kan helt enkelt innebära att en annan person var den sista att logga in på datorn. Om din e-postadress och lösenord inte fungerar, och tätningen vägrar att ändra, kan ditt konto ha äventyrats.

Yahoo Inloggning Seal

Yahoo logga in tätningen består av en personlig bild som du laddar upp till webbplatsen, eller en ikon med text som du skapar på Yahoo. Din tätning visas alltid i det övre högra hörnet på inloggnings fält varje gång du försöker komma åt ditt e-postkonto. Om ingen tätning visas eller fel tätningen visas, kan du vara på en plats som inte är legitimt anslutna med Yahoo mail.

phishing

Phishing syftar till att lura dig att skicka in din Yahoo e-postadress och lösenord, samt andra personliga detaljer. Dessa bedrägerier innehåller ibland parodi webbplatser, som är utformade för att se ut som en riktig webbplats. En parodi webbplats som utger sig för att vara Yahoo e-post kommer inte ha din inloggnings tätning, så avsaknaden av tätningen på din dator kan vara en indikator på att du inte är på den reala Yahoo webbplats. Om du tror att du är på en parodi webbplats stänger webbläsaren, öppna den igen och manuellt skriva yahoo.com in i adressfältet.

Tätningar och datorer

Din Yahoo mail inloggnings tätning är kopplad till datorn, snarare än med din Yahoo-ID. Som ett resultat, måste du lägga till tätningen varje dator som du kontrollerar regelbundet din e-post. Om du kontrollerar din e-post för första gången från en offentlig dator eller hos en vän, ser du inte tätningen eller kan se föregående användare sigill. För att ta bort en annan användares sigill, rensa cache och kakor på webbläsaren och försök att logga in igen. Tillsätt aldrig din tätning till en offentlig dator.

Få hjälp

Om du inte kan komma in ditt e-postkonto på grund av ett problem med inloggnings tätning, klicka på "Jag kan inte komma åt mitt konto" längst ned på inloggnings områden. Välj antingen "Mitt lösenord fungerar inte" eller "Mitt konto har utsatts för intrång", beroende på din nivå av misstanke om att en annan användare åtkomst till ditt konto och ändrade tätningen. Använd anvisningarna på skärmen för att säkert återställa ditt lösenord information och få tillgång.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com