Hur man använder en DVD-skiva för att lagra data

July 24

DVD-skivor har en mycket större lagringskapacitet än CD-skivor. Detta gör DVD en stor format för att lagra stora mängder data. Följ dessa steg för att ta reda på hur man använder denna fantastiska utrymme för egen vinning.

Instruktioner

1 Se till att datorn som du använder har en DVD-skrivbar enhet. En CD-brännare kommer inte att göra susen här. Det måste vara en DVD-enhet. Kontrollera lådan på datorn för "DVD Record" logo.

2 Bestäm vilka filer du vill spara på skivan. Flytta alla dessa filer till en plats för att göra processen enklare.

3 Sätt i en tom DVD-skiva i enheten och vänta en stund att ge datorn tid att läsa skivan och se till att den är tom. När DVD slutar snurra i enheten, kan du fortsätta.

4 Markera alla filer du vill skriva till skivan genom att antingen dra en klick ruta runt dem eller klicka på var och en individuellt samtidigt som "Control".

5 Se till att alla filer är markerade så att du kan överföra dem till DVD.

6 Vänsterklicka filerna och välj "Kopiera" -funktionen. Du kommer att behöva öppna "Den här datorn" skärm och tillgång till tom skiva vid denna tidpunkt.

7 Klistra in filerna i den tomma skivan mapp. Beroende på hur datorn är inställd, kan detta vara det sista steget. Dock kan du behöva klicka på en knapp på vänster i mappfönstret där det står "Skriv filer till skiva" innan datorn kommer faktiskt börja spara data på skivan.

Tips

  • Såvida skivorna återskrivbara, bara du får en chans att lägga till data till en skiva. Det är bäst att vänta tills du har en stor mängd data att lagra.
  • Vissa DVD-skivor har mer lagringskapacitet än andra. Shoppa runt för att hitta de rätta skivor för dig.
  • Kontrollera att filöverföringen var framgångsrik och att skivan har data på det innan du tar bort filerna från datorn.
  • Om DVD-skivan är repad eller skadad på något sätt, kan det inte att lagra data på rätt sätt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com