Lägga till en hårddisk till en Dell Dim 4400

June 5

Dell Dimension 4400 stationär dator levererades med antingen en ATA-66 eller en ATA-100 Ultra DMA-hårddisk med en lagringskapacitet på upp till 60 GB. När Dell introducerade datorn var 60 GB vara en stor enhet, men dagens digitala ljud- och videofiler kan snabbt ta upp 60 GB lagringsutrymme. Om 4400 hårddisk är nästan full, kan du lägga till en extra enhet för att öka datorns kapacitet.

Instruktioner

1 Förbered den nya hårddisken genom att ställa bygeln till "Cable Select". Hårddisken bör ha ett diagram på den visar rätt kabel väljer läge. Om inte, se hårddiskens dokumentation.

2 Använd Windows Start-knappen för att stänga av datorn. Koppla ur strömkabeln och vänta några sekunder. Koppla bort eventuella återstående kringutrustning eller kablar, inklusive tangentbord, mus och LAN-kabel. Tryck på strömbrytaren en gång till för att säkerställa att systemet är jordat.

3 Vetter mot baksidan av datorn och lägg den på vänster sida som ni ser på det. Pilen på undersidan av datorn ska vara vänd uppåt.

4 Tryck på de två frigöringsknapparna på datorns topp och botten nära den bakre panelen, och lyft upp luckan för att komma åt de inre komponenterna.

5 Leta upp tom hårddiskfacket där du kommer att installera enheten. Vikarna är fäst på insidan av kåpan. Om du har en 5,25-tums hårddisk, leta efter en öppen vik nära toppen och om du har en 3,5-tums hårddisk leta efter en tom lägre vik.

6 Dra de gröna skenorna ur den tomma viken genom att skjuta dem på baksidan av bukten.

7 Använd de två skruvarna på varje skena för att fästa dem på sidan av hårddisken.

8 Skjut in hårddisken i facket tills skenorna låses på plats. Du bör höra ett distinkt klick när detta händer.

9 Anslut IDE-datakabeln till hårddisken. Om du vill att den nya enheten att vara den andra enheten, helt enkelt ansluta den återstående mitt kontakten på IDE-kabel i enheten. Om du vill att det ska vara den primära enheten, kopplar slutkontakten från den gamla enheten, anslut den till den nya enheten och anslut mittenkontakten till den gamla enheten.

10 Anslut en strömkabel till hårddisken. Om det inte finns en en tillgänglig anslutning, måste du köpa en "Y" -adapter och bifoga det till en annan strömkontakt, så att du kan fästa två enheter till en kontakt.

11 Vrid tillbaka locket nedåt på plats tills den låses på plats. Anslut alla enheter och datorns nätsladd.

Tips

  • Se till att du trycker på en metalldel på datorns hölje varje gång innan du trycker på en systemkomponent. Detta kommer att jorda dig och förhindra elektrostatisk urladdning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com