Stora skillnader i JavaScript Mellan IE och Firefox

April 11

Stora skillnader i JavaScript Mellan IE och Firefox


Bland de många utmaningar för en bra programmerare, måste en väl programmerat sidan vara nästan identiska mellan olika operativsystem och webbläsare. Naturligtvis, varje webbläsare, från mer traditionella alternativ som Internet Explorer, eller IE, och Safari till Firefox och Chrome, har ett unikt sätt att tolka koden och visa information. I fallet med JavaScript-kod mellan IE och Firefox, till exempel, finns ett antal skillnader som kraft programmerare att antingen undvika vissa funktioner eller hitta kod alternativ för att garantera samstämmighet. Den allmänna trenden över webbläsare är att främja kod kompatibilitet med branschstandarder för kodning, men programmerare bör vara medvetna om några viktiga skillnader och hålla dig uppdaterad om insatser för att främja kompatibilitet i nya webbläsarversioner.

bredd Behandling

Medan Firefox sätter ett elements bredd genom att mäta endast innehållet delen av lådan genom att utesluta gränser och stoppning, IE innehåller bredden på gränserna och stoppning i den totala bredden. Som ett resultat, element som textrutor eller bilder har ofta något olika storlekar i IE och Firefox, även om formateringen koden är exakt densamma. I extrema fall av ett stort antal detaljerade element, kan bilder eller text i varje komponent också bli förvrängt när du byter webbläsare. Programmerare brukar komma runt detta problem med rader kod som tvingar IE att utesluta stoppning och gränser från breddmätningar.

Klass och ID Namn

Om en sida, särskilt en databasdriven sida med många sök- och innehålls organisation funktioner, upplevelser fel som körs i Firefox, är problemet ofta Firefox skiftlägeskänsliga uppslags protokoll. Till skillnad från IE, som ignorerar versaler i klass- och ID-namn, använder Firefox fall känslig protokoll, vilket innebär att det inte kommer att kunna hitta objekt om namnet aktiveras på vissa platser och inte i andra. Som en fråga om intern organisation och prydlighet, bör programmerare sträva efter konsekvent skiftlägeskänsliga namngivning över sin kod i alla fall. Detta är en strategi som kommer att undvika problem i både IE och Firefox.

Titlar och verktygstips

Ett kodningselement som frågar ofta debatter är verktygstips - även känd som infotips. Verktygstips är textelement som visas när markören är över ett element. Alternativa verktygstips används också när en bild eller ett element inte kan visas, antingen på grund av långsam anslutningshastighet eller inställningarna för en användare med en synskada. Firefox visas inte detta alternativ text som en mus-over verktygstips. IE, dock gör. Programmerare bör vara medvetna om denna skillnad och använda Firefox tooltip titelfunktion för muspekaren över text samtidigt som alternativ text för situationer där användare inte kan se elementet och kräver en förklaring.

Användar Baser och versioner

Som webbläsare fortsätter att släppa nya patchar och varianter, utvecklas ständigt inom webbläsarkompatibilitet. Även om de flesta webbläsare programmerare strävar efter att säkerställa en större kompatibilitet med sina konkurrenter, mindre frågor dyker också i detaljerna med varje version. Förutom att hålla jämna steg med de förändringar den senaste versionen av alla webbläsare, men programmerare bör också vara medveten om att användarna inte alltid uppdatera sina webbläsare när du uppmanas att göra det. Ett stort antal användare - mer än hälften när det gäller både IE och Firefox - fortsätta att använda gamla versioner av webbläsaren efter uppdateringar har släppts, vilket innebär att programmerare bör vara uppmärksam på skillnader mellan alla ofta använda versioner av webbläsare och inte bara de senaste uppdateringarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com