Hur man skapar ramar med KompoZer

November 8

Hur man skapar ramar med KompoZer


Stommen tillåter en besökare till en enda webbsida för att se flera sidor på en gång. En webbplats ägare kan använda ramar för att ge en mängd relaterad information utan att tvinga besökare att klicka flera länkar. KompoZer är en webbplats redigeringsprogram. En webbplats ägare vill skapa ramar kan använda KompoZer. Redaktören kan skapa ramar genom att utnyttja sina vanliga redigeringsfunktioner tillsammans med en HTML-ramar kod.

Instruktioner

1 Öppna KompoZer programvara. Du kommer att se ett vitt fönster för att skriva in text. Detta är "Normal" -fliken. Du kan också växla mellan "Normal" och "HTML Source" flikar. "Normal" fliken är för inmatning av standardtext. Den "HTML-källa" -fliken visar HTML för samma sida du gör i "Normal" -fliken. Du kan också sätta HTML-kod i fliken.

2 Skapa sidor som kommer att visas på din ramar sida. En ram förekommer som en enda webbsida med en URL (webbadress). De faktiska ramar är olika sidor med en separat URL för varje ram. Därför måste du använda "Normal" fliken för att skapa var och en av dessa sidor. Du behöver bara använda "HTML källkod" om du har några speciella koder för att komma in. Annars skapar KompoZer automatiskt HTML för dig när du skriver text i "Normal" läge.

3 Klicka på "File" och "Spara" för att spara varje sida som visas som en ram på din ramar sida. Du kommer att behöva ladda upp dessa sidor till din webbplats för att få dem att visas på sidan ramar. Således, spara dem med hjälp av en lämplig webbsida namn. Till exempel, om du skapar en sida för fotbollsresultat, kan du ringa sidan "footballscores.html."

4 Klicka på "Ny" för att öppna upp en blank "Normal" fönstret. Du måste skapa din ramar sida.

5 Klicka på "HTML-källa." Du kommer att se några grundläggande kod där. Ta bort koden.

6 Kopiera och klistra in i "HTML-källa" fliken HTML ramar koden nedan. Denna kod kommer automatiskt att separera ramar sida i olika ramar.

<Html>

<Frameset COLS = "25%, *, 25%">
<Frame src = "frame_a.html" />
<Frame src = "frame_b.html" />
<Frame src = "frame_c.html" />
</ Frameset>

</ Html>

7 Ersätt standard ".html" förbindelser med länkar för dina egna ramar. Använd formuläret "http: //www.domainname.com&quot; när du lägger i dina länkar Om sidan har en." .html "Förlängning, använd sedan" http://www.domainname.com/pagename.html.&quot; Du kan ändra storleken på varje bildruta genom att ändra kolumnprocent. Naturligtvis kan du också lägga till eller dra ifrån antalet kolumner.

8 Spara sidan ramar. Överför alla enskilda bildrutor sidor och huvudsidan på din webbplats. Ramarna visas nu när en besökare besöker huvudramarna sidan. Filhanteraren i de flesta värdar har en uppladdning funktion för uppladdning sidor. Du kan också använda en FTP-verktyget. Exempel innefattar FileZilla, Söt FTP och Core FTP.

Tips

  • Vissa webbplatser stöder inte ramar. Om du försöker sätta en webbsida från en av dessa platser i en ramar sida kommer denna ram att visas som en tom sida. Testa din ramar sidan innan du publicerar den för att säkerställa att alla ramar visa din avsedda innehåll.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com