Hur man testar ATX nätaggregat Spänningar

November 7

Hur man testar ATX nätaggregat Spänningar


En dålig eller inte ATX nätaggregat kan orsaka ett datorsystem att fungera felaktigt. Problem till följd av en dålig strömförsörjning kan variera från datorn fryser under uppstart till datorn bara stänga slumpmässigt. Ett av de sätt du kan testa din ATX nätaggregat är med en multimeter. En multimeter används för att mäta spänningen och motståndet hos en elektrisk anordning.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och ta bort alla kablar som löper från datorn. Låt strömkabeln är ansluten till elnätet.

2 Ta bort skruvarna som håller fast sidopanelen av fallet. Ta bort sidopanelen och leta reda på nätaggregatet i chassit.

3 Leta efter sladdar löper från strömförsörjningen till datorns moderkort strömkontakt. Strömkontakten sitter normalt på toppen av moderkortet nära processorn. ATX nätaggregat har en 20-pins ATX strömkontakt och en fyra stift clip-on förlängning för totalt 24 stift. Äldre moderkort kan bara ha en 20-pins strömkontakt.

4 Placera sonderna multimetern till strömkontakten. Det finns tre spänningar att leta efter: 3,3 VDC, 5 VDC och 12 VDC. Om någon av dessa spänningar saknas, sedan ersätta den befintliga nätaggregat med en bra.

Tips

  • Inte kil multimeterns sonder i strömkontakten.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com