Olika Internet-anslutningar för bärbara datorer

April 20

Olika Internet-anslutningar för bärbara datorer


Vare sig det är för skola, arbete eller personliga webbsurfning, det finns många sätt att komma åt Internet. Bärbara datorer är en av de främsta metoder som används, användning av flera vägar för att komma åt webben. Medan några metoder kan anses föråldrad med dagens mått mätt, är de fortfarande med på många bärbara datorer.

Wi-Fi

Många bärbara datorer har inbyggt Wi-Fi-stöd, vilket möjliggör trådlöst Internet. I början av Wi-Fi-användning, bärbara datorer krävs en tredje part trådlöst kort som ska anslutas till den bärbara datorn. Numera har de flesta bärbara datorer har Wi-Fi-mottagare inbyggd, vilket möjliggör webbåtkomst från nästan var som helst.

Bredband

Även om inte med på varje bärbar dator, de flesta på marknaden har någon form av bredbandskapacitet. Bredband har blivit den nya standarden för många webbtjänster, som Hulu och Netflix direkt Stream, vilket innebär att de inte kommer att fungera på något mindre än en bredbandsanslutning.

Telefonlinje

Äldre bärbara datorer och vissa low-end-modeller är utrustade med ett telefonjack, som ger tillgång till 56K telefonbaserade Internetanslutningar. Även om denna form av Internet-anslutning var populär i mitten till slutet av 1990-talet och början av 2000-talet har det varit allt annat än fasas ut av bredband och trådlöst internet.

3G Delning

En växande trend med laptop Internet-anslutning är 3G tjudra med en mobiltelefon. Detta gör det möjligt för en bärbar dator för att ansluta till Internet via 3G-kapacitet för en viss mobiltelefon nätverket. 3G tethering begränsas av hastigheter på cellulär 3G-uppkoppling, samt lock på cellulära data planer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com