Hur Defragmentera minne Ubuntu

April 2

Hur Defragmentera minne Ubuntu


På grund av det sätt som Ubuntu och andra Linux operativsystem lagra sina filer, behöver du inte oroa dig defragmentera fillagring tills utrymmet är mestadels full. Vid denna punkt, kan du behöva reparera filsystemet för att få det att fungera optimalt igen. Denna process är enkel, och när du är klar kan du fortsätta att köra Ubuntu i full fart med lite störningar.

Instruktioner

1 Avmontera enhet du vill defragmentera. Du kan göra detta genom att klicka på menyn "platser" och högerklicka på enheten i menyn längst till vänster. Klicka sedan på "Avmontera" alternativet. Du kan också göra detta genom att köra följande kommando i terminalfönstret:

umount / dev / hda3

Suppleant "/ dev / hda3" med plats för din hårddisk. Om det är samma enhet eller partition som operativsystemet körs från, kan du behöva starta om med hjälp av en Ubuntu LiveCD.

2 Öppna ett terminalfönster från "Program", "Tillbehör," meny "Terminal".

3 Ange följande kommando i terminalfönstret:

fsck -t ext3 / dev / hda3

Om du har en annan typ av formatering på disken, ersätta det för "ext3." För "/ dev / hda3," ersätta platsen för den enhet du vill defragmentera. Upprepa detta steg tills det returnerar ett svar som säger att enheten är okej. Köra kommandot en gång och få den fixa något kan avslöja ytterligare problem efteråt.

4 Montera enheten med följande kommando i terminalfönstret:

mount / dev / hda3

Suppleant "/ dev / hda3" med plats för din hårddisk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com