Hur Computer teknik som används i brottsbekämpning?

April 2

Grunderna

Datateknik har varit både en bane och en förmån för brottsbekämpning. Datateknik har skapat en helt ny värld av brottslig verksamhet för brottsbekämpning för att ta itu med - i form av hackare och Internet rovdjur. Samma tekniska framsteg har ökat eldkraft och brottsbekämpande att fånga brottslingar. De flesta polismyndigheter, lokala sheriff departement och myndigheter är datoriserade och använda någon form av teknik i sina brottsbekämpande insatser varje dag. Från bärbara datorer i polisbilar till samhällsonlinetjänster och databaser, innehåller brottsbekämpande den senaste tekniken när budgeten tillåter.

På plats

Brottsbekämpande myndigheterna med bärbara datorer i sina polisbilar kan enkelt komma åt databaser för att kontrollera bevis för bilister och privatpersoner de intervju på brottsplatser. De kan skriva och skicka rapporter medan händelserna är fortfarande färska. Mobil elektronik används för att katalogisera bevis på brottsplatser och att hantera bevis när det överförs till polisen anläggningen. Bärbara brottsplats teknik kan hjälpa utredarna att identifiera fingeravtryck och andra bevis på platsen, vilket gör att tjänstemän att agera snabbt för att gripa förövarna.

Kommunikation

Byråer använder krypterad e-post för att kommunicera över myndighetsledningar att arbeta tillsammans för att lösa brott. Försvunnen person rapporter, flyktiga varningar och ouppklarade brott kan postas för att säkra brottsbekämpande webbplatser för att möjliggöra internationellt samarbete. Gängrelaterade aktivitet, sexualbrottslingar och terroristverksamhet kan lätt sändas till brottsbekämpande organ runt om i världen omedelbart, vilket begränsar den tid andra måste svara på förfrågningar och att skicka de nödvändiga varningar till sina egna tjänstemän. Digitala radiofrekvenser som används för att samordna första responders och andra brottsbekämpande organ som behöver kommunicera samtidigt i vissa situationer.

spårning

Advanced Global Positioning satellit (GPS) teknik och mobiltelefon utbreddhet har gett brottsbekämpande myndigheter med ytterligare resurser för att spåra och utreda brottslig verksamhet. Genom att införliva torn triangulering, kan de flesta mobiltelefonanvändare spåras till en plats som är relativt korrekt. Nödsamtal system och 911 operatörer kan spåra en mobiltelefon samtal så snabbt som de kan spåra en vanlig telefon samtal. Fordon utrustade med GPS-utrustning kan spåras så länge som enheten förblir aktiv. Små GPS-enheter kan planteras på misstänkta för att spåra rörelser. Geografiska informationssystem (GIS) används för att kartlägga rörelser brottslingar och deras verksamhet samt för att lagra information för senare användning. De flesta trådlösa telefoner har GIS-teknik inbyggd, vilket ytterligare bidrar till den lätthet med vilken rörelser kan spåras.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com