Audio Driver Felsökning i Windows XP

August 26

Windows XP kräver drivrutiner för många maskinvarukomponenter, såsom de som används för video och ljud. Ett datorsystem kan ha ett ljudkort installerat eller en ljudstyrenheten kan tas upp på moderkortet. Om en ljudenhet inte fungerar korrekt kan det finnas ett problem med föraren. Du kan felsöka problemet för att hitta rätt lösning.

installerad enhet

För att uppdatera drivrutinerna för ljudenheten, måste du veta vad drivrutinsversion är installerad på systemet. Du kan göra detta genom att gå till Enhetshanteraren i Windows XP. Enhetshanteraren ligger inom System delen av kontrollpanelen, som kan nås från Start-menyn. Gå till avsnittet "Ljud, video och spelenheter" och klicka sedan på plustecknet för att se alla enheter. Högerklicka på din ljudenhet och välj sedan egenskaper på snabbmenyn. Versionen kommer att visas när du väljer "Driver" -fliken.

Uppdatera drivrutiner

Ljud drivrutin kan uppdateras i en mängd olika sätt beroende på vilken typ av enhet som är installerad på din dator. Om du har en Intel Desktop Board, använder Intel Driver Update Utility (se Resurser) för att hitta en uppdatering till ljud föraren. Om verktyget inte hittar en uppdaterad drivrutin besöka leverantörens webbplats för att se om en uppdaterad drivrutin. En leverantör som har ljud styrenheter som används i många typer av datorer är Realtek (se Resurser) .Du kan hitta ljuddrivrutiner som är tillgängliga för High Definition Audio samt standard AC'97 ljuddrivrutin.

Ingen ljud

Om du ansluter nya högtalare till datorn och inte hör något ljud kan de inte ansluta eller korrekt konfigurerad. Kontrollera att högtalarna använder rätt uttag. En dator är ombord ljud eller ett ljudkort kommer att ha en domkraft som används för ingång och utgång. Om högtalarna är anslutna till fel jack de inte att fungera korrekt. Kontrollera också att systemet använder rätt typ högtalare. Windows kommer att använda två-kanals stereo som typ standard högtalare, som inte kan vara rätt för ditt system. Du kan komma åt "Ljud och ljudenheter" i Kontrollpanelen för att ändra högtalarinställningen. Om du har programvara från tredje part installerad använda den medföljande ljudmixer för att ändra högtalartypen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com