Hur du återställer ett Wi-Fi-lösenord på Mac

November 23

Varje gång du går med i en lösenordsskyddad Wi-Fi-nätverk på din Mac-dator, har du möjlighet att spara lösenord och ansluta automatiskt till nätverket när inom räckhåll. Om nätverksadministratören ändrar lösenordet för nätverket måste du också återställa Wi-Fi-lösenord på din Mac till det nya lösenordet för det trådlösa nätverket eller datorn kommer inte att ansluta. Lyckligtvis, ändra lösenord för alla säkrade trådlösa nätverk som sparats på din Mac är en enkel och okomplicerad uppgift.

Instruktioner

1 Klicka på "Apple" -symbolen på Apples stationära, som ligger i den övre vänstra delen av skärmen. En rullgardinsmeny visas. Välj "Systeminställningar" från rullgardinsmenyn.

2 Klicka på ikonen "Network" i avsnittet "Internet & Wireless". Fönstret Nätverk visas.

3 Markera "AirPort" i den vänstra sidan av nätverksfönstret och klicka sedan på "Avancerat" i det nedre högra hörnet.

4 Klicka på "AirPort" fliken högst upp i fönstret sedan bläddra i listan över "preferred Networks" och hitta din nätverksnamn.

5 Klicka på nätverket och klicka sedan på "Redigera" ikon som liknar en penna bredvid "+" och "-" ikoner under listan över önskade nätverk. Ett nytt fönster visas.

6 Klicka på "Password" och ta bort det aktuella lösenordet. Skriv in det nya lösenordet och klicka på "OK". Observera att du kan placera en bock bredvid "Visa lösenord" att avslöja lösenord sparade för det valda Wi-Fi-nätverk.

7 Klicka på den röda "X" -ikonen i det övre vänstra hörnet av fönstret för att stänga fönstret Nätverk och spara dina ändringar.

Tips

  • Markera önskat nätverk från nätverksfönstret och klicka på "-" ikonen för att tvinga datorn att glömma nätverket helt och hållet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com