Voila Fotoeffekter

July 7

Voila, av Global Delight Technologies, är en begränsad men ganska intressant foto och videoredigerare för Apple Macintosh-dator. Det behöver Mac OS X 10.5.2 Leopard eller senare för att köras på din Mac. Det fungerar lite som Apples egen iPhoto så långt som att importera bilder och organisera dem, men det går långt utöver iPhoto med nivåerna av specialeffekter som du kan skapa. Applikationen gör det också möjligt att använda din Mac inbyggda iSight-kamera för att ta bilder och lägga till specialeffekter.

Grunderna

Voila sport en mängd olika grundläggande fotoeffekter bekant för alla som har använt praktiskt taget alla fotoredigering program. Till exempel, när du har importerat dina bilder till Voila kan du välja den bild som du vill arbeta på från "Sorteraren." Den valda bilden visas i det övre fönstret medan miniatyrer av alla bilder som du importerat visas i en rad längst ned. Välj ett foto från miniatyr i "Arrangör" och klicka sedan på fliken "Effekter" i övre vänstra hörnet. Det finns sex grundläggande verktygssatser under "Effekter." För grundläggande fotografiska effekter, gå till knappen "Filter". Det finns tre uppsättningar av "Filter". I den första uppsättningen, kan du välja "B & W" för att stänga av bilden svart och vitt eller "Sepia" för att lägga den rödbruna sepia-tonad look i en 19th century foto. Du kan förvandla din bild till en negativ bild med "Invertera" eller använd "Färgreduktion" för en främmande affisch utseende. Dessa "Effekter" alla faller i den första uppsättningen av nio. Bland de övriga två uppsättningarna hittar du ett brett utbud av andra "Effekter" såsom svindlande "cirkulär" och tunnelseende "cirkulär Splash." Genom att klicka på någon av dessa "Effekter" knapparna orsakar förändringen nästan omedelbart, även om äldre Macar med G4-processorer kan ta några fler ögonblick.

Skev

Tillbaka under huvud sex knappar under fliken "Effekter" står "skevhet." Detta ger fyra huvudsakliga perspektiv störande kontroller för dina bilder. Du kan använda dessa för att ge dina bilder ett intryck av tre dimensioner eller bara för att kompensera dem på ovanliga sätt. Till exempel kommer att använda "horisontellt perspektiv" skjutreglaget flyttar bilden som ett öppna en dörr till vänster eller höger. Bild vrida dörrhandtaget och titta på dörren steg bort från dig eftersom det öppnar. Den översta, den ena sidan och botten av bilden verkar krympa och böjas i vinklar till gångjärnet på dörren. "Vertical perspektiv" kommer att göra samma sak vertikalt. "Horisontell Shear" och "lodlinjesax" kommer att böja och vrida bilden i olika riktningar. Till exempel kan du göra din bild verkar vara falla av sidan.

Strålkastare

Den "Spotlight" -knappen under fliken "Effekter" gör lite mer än vad man kan tro. Du kan använda fyra olika former från rektangulära och runda till vinklade former och asymmetriska former för att fokusera på en del av bilden. Till exempel, om du väljer "Black" som "Färg" i det nedre vänstra delen, välj polygonverktyget kan du göra delar av bilden visas i surrealistiska sätt, peta genom svärtan. Du kan också bara göra det centrala motivet sticker ut, placera bakgrunden i en nedtonad oskärpa.

Kanter

Den "kanter" effekt bara lägger till specialeffekter till gränsen av bilden. Det kan dock ge dig ovanliga ramar för dina bilder. Du kan till exempel lägga till en "Torn" look till dina kanter. Du kan också rama allt som är i mitten av bilden med "Blur" effekt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com