Definition av datoriserade ekonomi

May 15

Datoriserad redovisning är en fördelaktig användning av befintliga tekniska framsteg. Inte bara har det revolutionerade traditionella pappersredovisningsmetoder, men det har också skapat nya typer av bokföringsapplikationer för företag. Företag skapar nu hela informationstekniska redovisningssystem som integrerar all verksamhet, inklusive externa leverantörer och leverantörer i värdekedjan.

Enterprise Systems

Enterprise Resource system är en relativt ny typ av dator ledningssystemet som omfattar flera funktioner i traditionell bokföringsprogram. Ett system för Enterprise Resource har varje större affärstransaktion däremot kopplad till ett mjukvarusystem som revisorer kan använda för att hämta relevant finansiell information och bidrag till redovisningsmodulen. Denna typ av programvara används i stora organisationer att öka hastigheten och tillgången till finansiell information.

Värdekedja

Datoriserade värdekedjor tillåter traditionella Enterprise Resource system för att importera och exportera vissa typer av finansiell information till externa leverantörer och leverantörer. Värdekedjor används flitigt i tillverkningsprocesser för att planera för material köpa och färdiga varor transport till grossister och återförsäljare. Datoriserad bokföringsprogram kommer att sända orderinformation och inköpsorder till leverantörer för produktionsmaterial som order kommer in i systemet från grossister och detaljister. Detta förkortar ledtiden mellan produktion och försäljning, vilket ökar företagets lönsamhet.

Webbaserad

Med all den information som överförs genom systemet Enterprise Resource och externa leverantörer och säljare, många datoriserade bokföringsprogram är Internetbaserade. Detta gör det möjligt för företag att använda befintliga fiberoptiska kommunikationslinjer för att få tillgång bokföringsprogram information. Internet-baserade program tillåter också företag att använda snabbmeddelanden och e-kommunikationsmetoder för att överföra inköpsinformation. Dessutom är företagen nu använder online penningöverföringar att betala för varor, skära ner på betalningshantering fördröjningar.

nätverk

En annan viktig egenskap hos datoriserad bokföring är möjligheten att ha flera revisorer tillgång till systemet internt för att granska och bearbeta den finansiella informationen. Företag brukar ställa upp ett intranät, som tillåter användare att få tillgång till information om sin dator via en server-baserat system. Dessa intranät, kallade lokala nätverk, är extremt tillförlitlig och kostnadseffektiv för företag att installera. De förbättra de anställdas produktivitet, kommunikation och finansiell integritet genom de olika säkerhetskontroller som är anställda av företagsledningen.

Funktionalitet

Den viktigaste delen av ett datoriserat ekonomisystem är den förbättrade funktionaliteten den ger interna revisorer. De flesta bokföringsprogram kan ha finansiell information som importerats från extern resurs företag eller värdekedjan system, vilket gör revisor för att helt enkelt granska och korrekt och problem. Dessa program har också interna beräknings kontroller som ser för värde fel, utskrift en undantagsrapport för revisorer att granska dessa problem. Ekonomisk information kan även exporteras till bokslut för slutlig utvärdering av bokföring och redovisning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com