Hur man hanterar Computer Assembly

May 11

Montera din egen dator kan ge dig just den datorkraft du vill ha för dina specifika behov. Genom att montera datorn själv, du se till att du vet exakt vilka funktioner datorn har från hastighet kapacitet. Det hjälper dig också bekanta dig med de olika komponenter som datorn består av, hjälpa dig att felsöka problem som kan uppstå från dator misslyckanden. Slutföra en framgångsrik montering kräver ett systematiskt tillvägagångssätt, men med omsorg för att skydda dyr utrustning går in i ditt system. Men när den är klar, kommer du att ha ett system som du inte bara förstå bättre, men en byggd för mindre pengar än att betala för en färdigmonterad köp.

Instruktioner

1 Packa upp datordelar och ställa dem ut på en stor ren dammfri plan yta, företrädesvis en med metallben. Lämna elektriskt känsliga delar i sina antistatiska påsar.

2 Stack komponentinstallationsanvisningarna bredvid komponenterna inom räckhåll. Fäll ut några principskiss och placera dem i en väl synlig plats på arbetsytan.

3 Placera antistatiskt armband på handleden och sedan klippa den till en närliggande metallyta med hjälp av små alligator klipp på bandet slut. Med hjälp av antistatiska handledsrem skäl din kropp så att du inte avger en elektrostatisk urladdning när vidröra datorkomponenter under installationen.

4 Placera fallet platt på arbetsytan och ta bort locket genom att ta bort skruvarna som håller locket på plats och sedan dra bort locket.

5 Montera datorn från moderkortet utåt. Skruva fast moderkortet ordentligt i fallet och sedan installera komponenterna som kopplas direkt till moderkortet, såsom CPU, RAM-minnen och moderkort fans.

6 Installera strömförsörjningen till fallet om det inte kom redan installerat. Se till att utbudet är inställd för regional makt användning. För USA, ställa in matningsspänningen på 115 volt.

7 Anslut fall kablarna från fallet i moderkortet. Dessa kablar innefatta befogenhet och reset-knappen controllers, samt el- och hårddiskaktivitets lysdioder.

8 Installera skivenheter i datorlådan. Beroende på storleken på ditt fall, kan enheter hänga moderkortet. Se till att inte skada moderkortet komponenter vid installation enheterna.

9 Installera eventuella PC-kort, såsom en grafik eller ljudkort.

10 Koppla in hårddiskkablarna och anslut diskenheter till moderkortet.

11 Anslut strömsladdar från nätaggregatet till moderkortet, diskenheter, PC-kort och fläktar inom systemet.

12 Avsluta ärendet, skruva fast den stängs, och sedan testa datorn. Om det går, fortsätta med att installera operativsystemet och annan programvara. Om det doen't, kontrollera de installerade komponenterna för misstag i installation med manualer installations för felsökning.

Tips

  • Använd en penlight för att underlätta att se några svåra att hitta stift eller pluggar inuti ditt fall under installationen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com