Hur man tråd en kylfläkt på en dator

October 10

Hur man tråd en kylfläkt på en dator


Ledningsdragning en kylfläkt i en dator är en enkel process. Tråden som sticker ut från en dator fläkt har en kontakt på slutet som helt enkelt måste anpassas till en motsvarande uttag i datorn. Den typ av uttag som krävs beror på fläkten du köper, men de flesta fans har en kontakt med tre eller fyra stift, som båda är lätta att koppla upp till din maskin.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och ta bort sidopanelen på datorn, antingen genom att lossa skruvarna eller manövrera utlösningsmekanism, beroende på fall.

2 Ta fläkten ur förpackningen och avgöra om du vill att det ska blåsa luft in i eller ut ur datorn, om fläkten du köpt har möjlighet. Detta kommer att påverka hur du monterar fläkten.

3 Skruva fast fläkten i målet med hjälp av de medföljande skruvarna.

4 Identifiera vilken typ av anslutning är på slutet av din tråd. Om det är en fyra stift (även känd som en molex) ansluter, hitta en ledig motsvarande molex kontakt som sticker ut från ditt nätaggregat. Om det är en tre-stiftskontakt, hitta motsvarande tre-stiftskontakt som finns på ditt moderkort.

5 Stäng av datorn på att kontrollera fläkten fungerar och byt fallet panelen när du är nöjd.

Tips

  • Kontakterna är formade så att de inte kan anslutas på fel sätt. Ha detta i åtanke när anslutningstrådar.
  • Jorda dig innan du installerar fläkten så att du inte är statiskt laddade när du arbetar inuti datorn fallet. Eventuell statisk elektricitet kan skada datorkomponenter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com