Vad är PC2700 RAM?

December 31

PC2700 direktminne (RAM) är en specifik typ av minne som används av vissa persondatorer. Dess data kan nås oavsett var den är på chipet. Detta skiljer sig från medier som kräver data nås sekventiellt, såsom magnetband. PC2700 hänvisar till RAM och rsquo; s specifikationer. Den visar RAM och rsquoen; hastighet, överföringshastighet och cykeltid, alla väsentliga faktorer i minnesprestanda.

Fungera

PC2700 är en av prestanda betyg för Double Data Rate Synchronous Dynamic RAM (DDR SDRAM), den nuvarande PC-minne som standard som 2010. Uttrycket ldquo; dynamisk & rdquo; RAM indikerar att det förlorar sina uppgifter om det och rsquo; s inte är ansluten till en strömkälla. Tillverkarna anser att det & ldquo; synkron & rdquo; eftersom det kräver en elektrisk puls, eller & ldquo; klocksignal, & rdquo; från datorn för att överföra information. Således arbetar RAM i fas med datorn och rsquo; s klockfrekvens. Enligt Simmtester.com & ldquo; double data rate & rdquo; innebär att RAM överför data två gånger per klocksignal.

Identifiering

En viss typ av DDR kan gå genom två separata namn. PC2700 är en & ldquo;. Industri namn & rdquo; 2700 hänvisar till minnet och rsquo; s topp överföringshastighet, eller den maximala mängden data som kan överföras per sekund. PC2700 körs i system där busshastighet mellan minnet och processorn är 166MHz. Men eftersom DDR överför data två gånger per klocksignal, effektivt körs på 333MHz (dvs utför det 333 miljoner överföringar per sekund). Eftersom bussen är 8 byte (64 bitar) breda, är toppöverföringshastigheten 333 x 8 = 2664 eller 2700 MB / s. PC2700 ibland märkt som DDR-333. Denna beteckning, som använder minnet och rsquo; s datahastighet, är känd som dess & ldquo; eget namn, och rdquo; enligt Crucial.com.

Betydelse

Enligt PC Stats, tillverkare skapade DDR RAM för att svara på de drastiska förbättringar i CPU klockhastigheter. RAM-teknik av tiden kan inte leverera tillräckligt med data för att dra nytta av ökad processorkapacitet. DDR effektivt fördubblats RAM hastigheter. PC2700 var en av tre inledande DDR prestanda betyg, de övriga är PC1600 och PC2100.

Kompatibilitet

I allmänhet är DDR-minne bakåtkompatibel. Detta innebär att nyare, högre typer prestanda av DDR kan installeras i datorer som är avsedda att köras på långsammare versioner av DDR. Det är, om du installerar PC2700 minne i en maskin avsedd för PC2100 kommer det brukar fungera. En nackdel förknippad med detta är att din 2700 MB / s minne endast kommer att köras vid 2100 MB / s per sekund. Observera att det spelar & rsquoen; t arbetar tvärtom (PC2100 vann & rsquo; t-arbete i en maskin avsedd för PC2700). Observera också att det finns olika typer av DDR (DDR, DDR2 och DDR3) som inte kan mixas och matchas.

överväganden

PC2700 är inte den nuvarande standarden som 2010. DDR2 och DDR3 arbeta vid toppöverföringshastigheter som sträcker sig från 3200 till 17.066 MB / s. Bland andra innovationer, dessa nyare typer av DDR bättre utnyttja & ldquo; prefetch buffring & rdquo; en metod för att hämta flera bitar av relaterade data i taget. Således, de har gjort PC2700 föråldrade.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com