Hur man byta ut en hårddisk

August 9

En dator hårddisk är en liten silver box som innehåller all den information (data) inklusive Windows och driftskommandon. En hårddisk innehåller också all programvara installerad på datorn. Det finns många anledningar till varför du skulle vilja byta eller "byta ut" en dators hårddisk. Det kan vara hastighet, kapacitet, prestanda eller reparation. Oavsett anledning, här är några tips för att få dig på vägen för att byta ut en hårddisk.

Instruktioner

1 Hur man byta ut en hårddisk

Säkerhetskopiera alla dina data (foton, favoriter, e-post, dokument, inställningar) på en CD eller flyttbar lagringsenhet (hårddisk) eller en flash-enhet. Dina artiklar kommer att behöva lagras för att överföras till den nya hårddisken. Det finns en mängd olika mjukvarupaket och webbplatser på Internet som kan hjälpa till med datalagring och backup.

2 Tryck på sidan av maskinen. Sätt på dig antistatiskt handledsband. Se till att arbetsområdet är rent, fritt från skräp och väl upplysta.

3 Stäng av datorn och koppla bort alla kablar. Ta reda på hur man öppnar maskinen. Några covers öppna med skruvar, medan andra har helt enkelt en tryckavlastning på toppen och botten med ett gångjärn.

4 Ta en digital bild av den öppna maskinen så att du kommer ihåg hur du ansluter kablarna och var du installerar hårddisken.

5 Leta reda på hårddisken när du har öppnat fallet. Om du är osäker på hur det ser ut, kan det vara en god idé att titta på Internet eller i en bok innan du börjar. Det är oftast ovanför eller vid sidan av de andra enheter som CD- eller DVD-skivor.

6 Börja ta bort skruvarna eller hitta tryckavlastnings att ta bort den gamla hårddisken. Koppla de två kablarna (ström och en till moderkortet) på baksidan av hårddisken.

7 Ta din nya hårddisk. Om det inte har ett operativsystem på det, måste du installera den senare. Försiktigt in i det tomma vik, säkra den med skruvarna eller med en klick.

8 Anslut den lilla strömkabeln och kabeln som går till moderkortet exakt hur gamla var. Se till att de sitter fast ordentligt.

9 Anslut kablarna och sedan kraft på maskinen. Du bör höra hårddisken spinning, även om det inte bör vara mycket bullriga.

10 Stäng upp fallet om allt fungerar normalt. Börja installera hårddisken med en installationsskivan om det behövs och operativsystemet.

11 Om du behöver ytterligare hjälp, ring en kunnig vän eller datorexpert, inte riskerar att skada maskinen. Ytterligare medel (s) återfinns längst ner i denna artikel i länkarna. Dessa kommer att gå över några fler förfaranden och rekommendationer diskuteras i denna artikel.

Tips

  • Ta din tid om detta är första gången och göra varje steg långsamt.
  • Öppna inte fallet på en dator som är under garanti. Ring tillverkaren istället.
  • Detta är för mer avancerade datoranvändare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com