Hur man defragmentera i Vista

January 25

Datorns hårddisk hus massor av filer och mappar, vanligtvis i en stor plats. Vid installation och ta bort filer, visas en lucka i datorns hårddisk som gör det svårare för filer som ska läsas och din dator för att köra långsammare. Detta innebär att filerna är splittrad. Disk fragmentering innebär i princip att städa upp din hårddisk. Under processen datorn tar filer och sätter dem i ordning genom att fylla i de luckor, som hjälper filerna läsas snabbare. Läs nedan om hur manuellt defragmentera i Vista.

Instruktioner

1 Klicka med musen på "Start" och sedan gå till "Alla program".

2 Rulla ner och klicka på "Tillbehör fil". Detta tar dig till en lista över program och mappar. Bläddra nedåt i listan tills du når en mapp som heter "System Tools" och klicka på den med musen.

3 Leta reda på "Diskrensning" -ikonen och klicka på den. Ett alternativ fönster visas som frågar om du vill bara vissa filer rengöras eller alla filer på datorn. Klicka på alternativet som passar dina behov. Kom ihåg att välja att rengöra alla filer kommer att rensa varje fil och mapp lagras på din dator.

4 Vänta "Diskrensning" för att avsluta och sedan upprepa steg 1 och 2. Den här gången klicka på "Diskdefragmenteraren" -ikonen.

5 Klicka på fliken "Defragmentera nu" och vänta på att jobbet är klart. Det kan ta från några minuter till några timmar, beroende på när den sista gången hårddisken var defragmenteras och hur fragmenterad den är.

Tips

  • Vista använder ett schema så att du inte behöver komma ihåg att köra den. Det är vanligtvis planerad till en gång i veckan, tidigt på morgonen. Detta är inte en bra tid för vissa människor eftersom datorn måste vara på för att den ska köras. Du kan dock ändra datum och tid för den planerade defrag manuellt. Se till att du tömma papperskorgen, eftersom defrag inte. Dessutom kommer den minsta mängden arbete har att göra det gå snabbare.
  • Även om du kan fortfarande använda datorn när den är i defrag läge, kan det bromsa internetanvändning något. När du defragmentera i Vista, behöver du inte får se utvecklingen av programmet i bruk. Detta är inte en av de bästa funktionerna i detta program eftersom det är alltid bra att kunna se hur fragmenterad hårddisken är och hur mycket måste defragmenteras.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com