Hur man fixar Stop C0000218 Fel i Windows XP

January 19

Om du bara har installerat Windows XP på skrivbordet och du har fått följande felmeddelande "STOP: c0000218 {registerfil Fel" du är inte ensam. Detta är ett känt problem med XP som kan uppstå från inkompatibel maskinvara installeras med XP eller i värsta fall, från en felaktig hårddisk. Lyckligtvis är det ganska enkelt att räkna ut om disken behöver bytas ut eller om en programvara fix är tillräckligt för att lösa problemet.

Instruktioner

Hur man fixar STOP: c0000218 {registerfil Fel} Fel

1 Kontrollera om maskinvaran är kompatibel med Windows XP. Du kan hitta information om kompatibilitet på den officiella Microsoft marknads webbplats (se Resurser).

2 Använd återvinningssystemet om maskinvaran är kompatibel men fortfarande inte fungerar. Du kan komma åt återställningskonsolen genom att helt enkelt sätta i Windows XP-CD innan uppstart datorn. Du kommer att bli tillfrågad om du vill "Reparera eller återhämta sig." Tryck bara på "R" -knappen.

3 Skriv in administratörslösenordet. (Du måste ha administratörsbehörighet för att använda det här alternativet.)

4 Väljer att använda "chkdsk" kommandoraden, vilket gör att du kan kontrollera din disk. En gång i chkdsk använda "chkdsk / r" för att kontrollera dina hårddiskar för fel. Tryck på "Enter" för att starta diskkontroll.

5 Skriv in "chkdsk / f". Om några fel hittas detta gör att datorn för att försöka en korrigering av den trasiga enheten.

6 Starta om datorn efter disken fix har utförts, och försöker köra Windows XP igen.

7 Byt ut hårddisken om den inte går att installera med samma budskap. Vid denna tidpunkt hårddisken är mer än sannolikt sönder och behöver bytas ut.

Tips

  • Microsoft onlinesupport kanske kan leda dig genom stegen om du inte är bekväm att utföra stegen ovan. Datorn tillverkare erbjuder också stöd, i de flesta fall, när datorn är under garanti.
  • Hårddisk fel kan vara svåra att diagnostisera hemifrån. Om du tvivlar på din enhet är bruten - till exempel på en nyare dator - du kan alltid ta din dator till en certifierad dator butik i ditt område för att ha enheten testas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com