Hur man fixar en laptop med vattenskador

May 5

Närvaron av fukt av något slag kommer att påverka datorns förmåga att fungera korrekt. Om en dator används med vattenskador, kan batteriet kort och orsaka större problem med datorns interna komponenter. Dessutom skulle detta möjligen överbelasta vägguttag och orsaka problem med ditt hus ljus, och även riskera att förlora makt. Dock är inte så svårt som man kan tro fastställa en dator med vattenskador.

Instruktioner

1 Koppla bort datorn från vägguttaget omedelbart. Dessutom, ta bort det interna batteriet ur fästet på undersidan av datorn. För att göra detta måste du hålla ned frigöringsfliken ligger intill batteriet och skjut Pack gratis från datorn. Detta är mycket viktigt så att du inte riskerar att bli chockade när han försökte fixa en vattenskadad laptop.

2 Öppna datorn genom att först ta bort alla skruvar undersidan av den bärbara datorn som håller kroppen samman. Ta sedan bort de två skruvarna som håller den bärbara skärmen på plats. Detta kommer att ligga inte på botten, men på baksidan av den bärbara datorn nära eluttaget.

3 Ta bort hårddisken från hållaren genom att skruva loss de två skruvarna från varje hörn av enheten och skjuta det ur datorn. Anteckna hur du tagit bort det, för om du lägger tillbaka den i upp och ned, kommer datorn inte att fungera. Kontrollera hårddisken för fukt. Om fukt är närvarande, för att trycka ned med en handduk avlägsna någon omedelbar fukt, men inte torka hårddisken eftersom det kan röra sig fukten runt i stället för att ta bort det. Föna ytterligare fukt som återstår.

4 Separera den bärbara skärmen från kroppen genom att försiktigt dra upp på skärmen tills de två silver pinnar har tagits bort från sina platser. Se till att inte koppla de två ledningarna som leder från skärmen till moderkortet. Separera de två halvorna av plast för att avslöja datorns interna komponenter.

5 Skruva av metallplattan som täcker moderkortet och ställ den åt sidan. Ta bilder på insidan av datorn så att du har en referensram när du installerar alla komponenter. Börja med att ta en översiktsbild av det hela, sedan närbild bilder av enskilda objekt.

6 Koppla komponenterna en i taget och börja torka dem på samma sätt som du gjorde hårddisken. Efter torkning helt låt komponenterna sitta över natten för att lufttorka också.

7 Installera om alla komponenter exakt hur du tog bort dem, och hänvisar till de bilder du tog i steg 5 så att du installerar allt korrekt. Sätt i batteriet igen och slå på datorn igen. Om ingenting förstörs, bör din dator vara funktionell igen.

Tips

  • Om datorn inte fungerar efter att ha avslutat dessa steg måste du ta den till en dator reparationsservice att ta reda på vilka delar behöver bytas ut. Eftersom du bör nu veta hur allt hänger ihop, kan du spara pengar genom att helt enkelt köpa en del och installera det själv i stället för att betala datorn reparatör att göra det.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com