Hur öppna portar på en Linksys Wireless G Router

April 6

Portar är portar som andra datorer eller servrar kommunicerar med din dator. Om den förväntade porten är stängd, då kommunikationen är inte tillåtet. Vissa program, till exempel spel eller peer-to-peer-program, kräver att vissa portar vara öppna för att effektivt använda alla sina funktioner. Öppna portar i din Linksys Wireless G router tillåter andra datorer att kringgå routerns inbyggda brandväggen för att möjliggöra tvåvägskommunikation.

Instruktioner

1 Anslut till Linksys Wireless G-router via en Ethernet-kabel från en av de numrerade portarna på routern till datorns Ethernet-port, eller via den trådlösa anslutningen.

2 Öppna webbläsaren, skriv "http://192.168.1.1" - utan citattecken - i adressfältet och tryck på "Enter". Ange dina inloggningsuppgifter när det efterfrågas. Om du inte har ändrat dessa uppgifter, skriv "admin" för både användarnamn och lösenord.

3 Klicka på fliken "Säkerhet" i Linksys administrationen skärmen, avmarkera "Blockera Anonym Internet Begäran" och klicka på "Spara inställningar.

4 Klicka på "Program & Gaming" -fliken och klicka på "Port Range Forward" underfliken.

5 Skriv in ett beskrivande namn under "Application" -kolumnen. Det här namnet är oviktiga, men bör påminna om varför denna port är öppen.

6 Ange start- och slut sortiment för att öppna alla portar mellan och inklusive de portnummer. Om du vill öppna en enda port anger samma nummer för varje.

7 Klicka på rullgardinsmenyn under "protokoll" och välj lämpligt protokoll. Om du är osäker på protokollet, välj "Both."

8 Ange IP-adressen till din dator där den öppna porten ska vidarebefordra.

9 Kontrollera "Aktivera."

10 Klicka på "Spara inställningar".

Tips

  • Öppnar portar skapar en säkerhetslucka, så att endast öppna portar vid behov och avmarkera "aktivera" när de inte specifikt används.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com