Äpple Broadcast Protocols

September 9

Äpple Broadcast Protocols


Protokoll är de bakomliggande kommunikationsteknik nätverk använder för att ta emot och sända information. I person-till-person-relationer, hälsning och skaka hand är analogt med att göra en nätverksanslutning för att kommunicera. Apple använder fyra huvuddator sändningsprotokoll: Realtime Transport Protocol (RTP), Realtime Transport Streaming Protocol (RTSP), HTTP Live Streaming (HLS) och AirPlay. Välj protokollet metod som bäst återspeglar dina behov. Därefter väljer ett program för sändning.

Hur Protocols Arbete

Medan protokoll är medlen för att styra kommunikation mellan server och visningsanordningar (dator, iPhone, iPad och iPod Touch, till exempel), själva mediet sänds i valfritt antal format som kallas codecs.

Realtime Transport Protocol (RTP)

Realtime Transport Protocol är ett standardformat för multimedia-sändningar över Internet Protocol (IP) nätverk. Apples standardbaserade QuickTime Streaming Server är användbar för tunga streaming av levande eller inspelade material för allvarliga hobby och affärsapplikationer. Denna produkt ingår i Apples OS X Server operativsystem. Darwin Streaming Server är en öppen källkod version av QuickTime Streaming Server, som kan användas på Linux och Windows samt programvara Mac OS X. Öppen källkod är gratis att ladda ner och använda, inklusive utveckling koden om du vill ändra eller modifiera ansökan. Darwin Streaming Server är släppt under Apple Public Source License.

Realtime Transport Streaming Protocol (RTSP)

Realtime Transport Streaming Protocol fungerar bra för stora sändningar och on-demand streaming. RTSP tillåter styrfunktioner VCR-stil såsom paus, bakåt och spola framåt, som inte finns på RTP. QuickTime Streaming Server och Darwin Streaming Server stöd RTSP samt RTP. QuickTime Broadcaster är ett annat program som ska användas för antingen RTSP eller RTP-sändningar via Internet eller höghastighets mobilnät. Det är ett datorprogram.

HTTP Live Streaming (HLS)

HTTP Live Streaming är ett protokoll utveckling av Apple att strömma data med hjälp av HTTP-protokollet, samma teknik som används av webbservrar och webbläsare. Apple har släppt HLS som en öppen industristandardprotokoll. HLS arbetar med QuickTime X. anställer HTTP gör HLS mycket rörliga. Ingen annan programvara krävs som QuickTime X utnyttjar någon webbserver. Använd HLS på en Apple-dator eller iPhone för multimedia-sändningar.

AirPlay

Du kan använda en iPhone, iPad, iPod Touch eller någon Apple-dator att sända till Apple TV eller Airport Express med AirPlay. Det kan vara praktiskt för hemmabruk för att sända din musik över ett hem högtalarsystem eller titta på media på den större skärmen på din tv. Företagen granska potentiella tillämpningar för denna nya teknik.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com