Laptop Ethernet Felsökning

March 16

En besvärande Ethernet nätverksanslutning kan vara så irriterande som en fast telefon som vägrar att ge kopplingston. Det finns några vanliga källor till problem och metoder för att korrigera dem.

Kontrollera din fysiska anslutning

Kontrollera om Ethernet-kabeln är inkopplad. Din kabeln ska vara helt sitta på båda sidor, med plast fångsten säkra varje ände.

Den andra källan av kabelproblem är en krusning eller ett brott i den tråd, speciellt med äldre kablar. Om kabelmanteln har stora veck och rynkor, kan den underliggande tråden påverkas, särskilt om kabeln är gammal. Prova att byta ut kabeln med en nyare, särskilt om det har visat sig fungera på andra ställen i nätverket; om din Ethernet-anslutning "fungerar bara" utan någon ytterligare felsökning, är det dags att kasta ut den trasiga kabeln och köpa en ny. Se upp för överdriven kabellängd: Ethernet-kablar är klassade att arbeta mer än 100 meters längder, men det ger också 100 meter kabel för en eventuell paus. När det är möjligt, är kortare bättre.

Kontrollera dina nätverksinställningar

Dubbelkolla alla dina nätverksinställningar för att se om du kommunicerar med routern. Öppna TCP / IP-inställningar (i Windows, TCP / IP-egenskaper i kontrollpanelen Nätverk, på Mac, Avancerat> TCP / IP i systemet Nätverks preferens): routern adress och nätmask ska matcha inställningarna på routern, medan nätverksadressen bör ligga inom den tilldelade nätmask. (Om du behöver en primer på dessa, se "Network Routing Numbers förklaras" och "Subnät tips.")

Om du använder DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol, ett slags "plug-and-play" nätverk), och din tilldelade adressen är 169.254.xx, då du faktiskt inte talar till routern; datorn är själv tilldela en adress. Det enklaste fix: starta om datorn; eller stänga av Ethernet-gränssnitt, vänta 30 sekunder och slå på den igen. Som ibland "vaknar" DHCP handskakning.

Felsöka anslutnings Problem

Slutligen, kontrollera att se var i nätverket problemet uppstår. Det bästa sättet att göra detta är med "ping" nätverksverktyg: tillgång till det när DOS-prompten i Windows (Start> Kör ...> skriv "cmd" för att öppna ett DOS-fönster), eller terminalen på Mac (Terminal program i program> Verktygsprogram). En ping kommandot ser ut så här:

ping www.google.com

och, när det fungerar, kommer att svara med linjer som ser ut så här, en per sekund:

64 byte från 64.233.161.104: icmp_seq = 0 ttl = 245 tid = 9.013 ms

En bra nätverksanslutning kommer inte hoppa över många sekvensnummer (den icmp_seq posten), och kommer att ha låg latens (tiden posten). Latens av över en sekund, eller mer än 20 procent hoppade sekvensnummer, indikerar en dålig nätverksanslutning.

Det finns tre ping bör du försöka:

1) Ping din router (dvs "ping 192.168.1.1", eller vad din routerns numeriska adress är). Om du kan nå routern, är problemet inte i datorns inställningar.

2) Ping annan lokal adress (dvs "ping 192.168.1.5", om det är en annan dator i nätverket). Detta visar att dina internetpaket är korrekt flyttar uppströms och nedströms genom routern.

3) Ping omvärlden (dvs "ping www.google.com"). Många uppenbara lokala fel faktiskt orsakas av uppströms problem; lösa dem med ett telefonsamtal till din ISP.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com