Hur man sätter in en rullningslist i Front Page 2003

April 25

Frontpage 2003 är ett HTML-redigering program från Microsoft. I Frontpage kan du öppna en webbsida för att redigera den och sedan växla mellan "Design", som visar hur sidan kommer att se ut i en webbläsare, och "Kod" Visa, som gör det möjligt att manuellt redigera koden. I båda uppfattning kan HTML-element tillsättas till sida, då stiliserade på det sätt som du tycker passar. Ett sådant element är en rullningslist, som kan tillsättas även när sidan inte kräver en.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i nedre vänstra delen av skärmen, klicka på "Alla program" för att visa en lista över installerade program på din dator.

2 Rulla till Microsoft Frontpage och öppna den. Klicka på "File" längst upp på skärmen och välj sedan "Ny" för att skapa en ny sida eller välj "Öppna" för att öppna en befintlig sida.

3 Klicka på "Code" längst ned på sidan för att växla till en vy som visar alla HTML-koden för sidan.

4 Leta upp "<head>" och "</ head>" taggar längst upp på sidan och klicka sedan på en tom rad mellan taggarna.

5 Typ:

html {höjd: 100%; margin-bottom: 1px; } Body {höjd: 100%; margin-bottom: 1px; }

Spara din webbsida. Detta kommando lägger till en enda pixel marginal till botten av sidan, tvingar en vertikal rullningslist ska visas på den högra sidan av din webbsida, även om sidans innehåll inte kräver en rullningslist.

Tips

  • Lägga till en rullningslist till korta vertikala längd webbsidor kan vara ett bra sätt att eliminera "sidan shift" som kan uppstå på webbdesign som är fixerade vid mitten av skärmen. Rullningslister är 16 pixlar i bredd, vilket kan ge en märkbar skillnad i utseende vid byte från korta sidor som inte kräver rullningslister och långa sidor som kräver dem.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com