Vad är Chat Språk?

August 1

Vad är Chat Språk?


För digitala invandrare --- människor som inte växer upp med persondatorer och Internet --- kan chattspråket vara förvirrande. För många ungdomar --- aka "digitala infödingar" --- är det vanligt, och ibland svårt att skilja från vanliga engelska. Chattspråket så får du väl innan webben blev vanligt, men explosionen av nätverks personliga enheter har gjort det populärt.

Origins

Chattspråket har sina rötter i två ställen: pre-Web subkultur av BBS snackar, och behovet av att förkorta ord när det handlar om långsamma eller små skriv gränssnitt som på en mobiltelefon eller tidiga snabbmeddelandesystem. Innan webben, många människor använde uppringda chat skivor kallas BBSes, där vissa sammandragningar och målmedvetna felstavningar --- kallas ibland "leet speak" --- kom till. Dessutom, när textning kom, mobiltelefonnummer pad tangentbord hindras hastighet, vilket nödvändiggör användningen av sammandragningar.

sammandragningar

Sammandragningar i chatten tala involverar antingen ta bort synes överflödiga bokstäver, t.ex. "O rly?" att ingå avtal "Åh, verkligen ?," eller med korta texter som fonetiskt låter som längre ord, t.ex. "U r" att ingå avtal "du är" eller "H8" att ingå avtal "hat". Denna praxis har pragmatiska rötter i mobiltelefon textning, men används också i snabbmeddelanden och chatt där det inte finns någon teknisk behov av kontraktion. Detta är delvis kulturellt, och dels för att chattare vill skriva sina tankar snabbt, att emulera avslappnad verbal kommunikation.

akronymer

Många förkortningar för vanliga fraser redovisas i chattspråket. I själva verket har vissa chatt språk akronymer blödde i populära engelska. Till exempel, genom att använda "LOL" att ingå avtal "Skratta högt" är välkänt, och moderna engelsktalande kan även uttala det på tal genom att säga "loll." Andra vanliga förkortningar inkluderar "IMHO" för "Enligt min ödmjuka åsikt." Dessa är användbara akronymer för användning i aktuella diskussionen om chat styrelser och i chattrum.

överväganden

Chattspråket är pragmatisk i vissa sammanhang, men har blivit så mycket kultur som är praktiskt. Vid användning av chattspråket, anser att sammandragningar fungerar genom att ta bort information och kan inte alltid vara lämpligt att meddela din mening. Till exempel "ur" kan tolkas som "du är" eller "din". Även lärare och professorer notera att många studenter använder chattspråket i formella papper, när språket inte anses lämpligt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com