Hur man lägger mer minne på en dator

June 27

Hur man lägger mer minne på en dator


Är du undrar hur du gör din dator att gå snabbare? I den här artikeln får du lära dig hur man sätter mer minne på en dator.

Instruktioner

1 Innan du läser resten av den här artikeln, se till att du inser vad "minne" avser i datorvärlden. Minnet är RAM eller Random Access Memory, som används av datorn för att köra program. Det skiljer sig från hårddiskutrymme. Om du inte har tillräckligt med utrymme på hårddisken, behöver du en större hårddisk, inte mer RAM, och den här artikeln är inte för dig. Men om du har gott om hårddiskutrymme och du vill att datorn ska köra snabbare, då den här artikeln kommer att vara till hjälp.

2 Det första du behöver göra är att köpa RAM för din dator. RAM eller Random Access Memory, säljs varje dator elektronikaffär, som Best Buy eller Fry: s, samt online på platser som Newegg och Amazon (länkar i "Resurser" avsnitt).

3 Stäng av datorn. Detta är viktigt för att förhindra dataförlust. Se till att du spara alla viktiga data!

4 Jorda dig genom att röra en ren metall del av datorns hölje. Efter tillverkarens instruktioner, öppna försiktigt upp datorn fallet. Vissa datorer har ärenden som skruvas ihop; andra har fjäderbelastade snaps. Se till att hålla ihop delarna så att du kan sätta målet tillsammans!

5 Lokalisera RAM. RAM (direktminne) ser ut som små pinnar av ett kretskort som kommer att sticker ut från en större kretskort. De är säkrade med två plastklämmor, en i varje ände.

6 Tryck klämmorna ut (de ska rotera utåt), vilket frigör den gamla RAM-minne. Ta bort den gamla RAM-minne och sätt det nya i facket. Om du har en tom plats, sätter det nya minnet i denna lucka i stället. När RAM-minnet är anslutet, stänga klipp upp och montera datorhöljet. Starta datorn och du är klar!

Tips

  • Se till att köpa tillräckligt med RAM för att förbättra datorns; köpa minst 1-2GB extra RAM.
  • Kontrollera att allt är ordentligt ansluten.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com