Hur man hittar sökord densitet på en Word-dokument

August 20

Sökord densitet är en term som hänvisar till den frekvens med vilken ett visst ord används i ett dokument. Det är ett ämne av särskilt intresse för människor som försöker förbättra resultat på sökmotorer. Manuellt bestämma ditt sökord densitet kan vara en mödosam knepig, eftersom det skulle kräva att du räkna alla ord i ett dokument och sedan räkna antalet gånger som sökordet sker inom det dokumentet. Lyckligtvis innehåller Microsoft Word verktyg som kan förenkla denna process.

Instruktioner

1 Starta Microsoft Word, eller dubbelklicka på Word-dokument för att öppna den i Microsoft Word.

2 Tryck på "Ctrl + F" för att öppna sökandet bearbetar på vänster sida av fönstret.

3 Skriv in ditt önskade sökord i fältet längst upp i sökverktyg, sedan vänta för Word för att söka dokumentet.

4 Leta upp texten under sökfältet som säger "x matcher", där "x" är antalet gånger som sökordet inträffade i dokumentet. Skriv ner eller på annat sätt antecknar detta nummer, som du kommer att behöva det senare. Klicka på "x" i det övre högra hörnet av sökverktyget för att stänga den.

5 Klicka på "Review" fliken högst upp i fönstret.

6 Klicka på "Räkna ord" i avsnittet "korrektur" för att bestämma ditt ord räkna. Ditt ord räkna visas i popup-fönster bredvid "Ord." Skriv ner eller på annat sätt antecknar detta nummer.

7 Dividera antalet gånger som ditt sökord sker med det totala antalet ord i dokumentet. Till exempel om ditt sökord inträffade 10 gånger i ett dokument med 100 ord, du skulle utföra operationen "10/100".

8 Multiplicera den resulterande kvoten med 100 för att avgöra ditt sökord densitet. I exemplet ovan skulle du ha en kvot av "0,1", som när den multipliceras med 100, resulterar i ett sökord densitet på 10 procent.

Tips

  • Microsoft Word visar också det aktuella ordet räkna för dokumentet i det horisontella grå fältet längst ner i fönstret.
  • Kör en stavningskontroll innan du utför ditt sökord check densitet för att bekräfta att varje instans av ditt sökord stavas korrekt och är erkänd av sökverktyget.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com