De Xeon-processor Specifikationer

April 7

Intel tillverkar centralenheter (CPU) för alla segment av datorn marknaden. Xeon-processorer riktar företagsmarknaden, med de flesta enheter som är avsedda att användas som server processorer. 3000-serien är avsedd för små företag, medan 7500-serien är lämplig för data krävande program, till exempel finansiell transaktionsbearbetning programvara. 5600 och 6500-serien är avsedda för minnesintensiva applikationer, såsom bildredigeringsprogram.

användningar

Xeon-processorer är avsedda för yrkesmässig användning. De flesta är installerade i serverdatorer, men vissa Xeon processorer används i företagsproduktionsgrupp datorer. Även om Intel utformade Xeon för affärsapplikationer, har vissa individer använde det för att bygga persondatorer.

Multi-core processorer

Xeon är vanligtvis en multi-core processor. De flesta Xeon-processorer innehåller fyra processorkärnor, men vissa innehåller så många som åtta. Ett begränsat antal modeller har endast en kärna. Multi-core processorer fungerar i princip som flera processorer. En enda processorkärna kan exekvera en uppsättning instruktioner i taget. Varje kärna i en multi-core processor kan bearbeta en samtidig ström av information, vilket innebär flerkärniga processorer kan utföra flera instruktioner.

Hyper-Threading Technology

Tråds är en Intel teknologi som gör det möjligt för en enda behandlings kärna för att behandla två uppsättningar - eller trådar - av data samtidigt. Detta gör varje Hyper-Threading bearbetning kärna beter sig ungefär som en multi-core processor. Detta kan vara särskilt användbart när flera avancerade tillämpningar måste köras samtidigt. Ett litet antal Xeon-processorer inte kan Hyper-Threading. De flesta Xeons använder Hyper-Threading-teknik, dock. Åtta-core Xeon processorer kan utföra 16 trådar samtidiga instruktioner.

Klockfrekvens

Klockfrekvens mäter den hastighet med vilken en CPU är verksamt. Klockhastighet mäts i cykler per sekund. CPU: n utför en uppgift varje cykel. Den långsammaste Xeon-processor arbetar på 1,4 gigahertz (GHz), eller 1,4 miljarder cykler per sekund. Den snabbaste CPU klockfrekvens är 3,66 GHz. De flesta Xeon-modeller fungerar i hastigheter mer än två GHz.

Cacheminne

En mycket liten mängd av Xeon-processorer har mindre än en megabyte (MB) av cacheminnet. Cache-minne är mycket snabbt minne ligger direkt på processorn. Xeon kan använda sin cacheminne att skriva och få tillgång små mängder information mycket snabbt. Vissa modeller använder en 24 MB cache, men typiska storlekar cache varierar från en till åtta MB.

power Usage

Processorer kan använda mycket el. Hem datoranvändare titta på sina elektriska räkningar kanske vill datorer som drar mindre ström. Kraftfulla serverprocessorer, dock inte har samma typ av energiförbrukningsbegränsningar som hemdatorer, så många Xeon-processorer drar över 100 watt. Den högsta effektbehov kommer från en 165-watts Xeon CPU, medan de flesta Intel Core i5-processorer för hemmabruk dra cirka 73 watt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com