Hur man installerar RAM-minne på en Dell Dimension 3000 256MB

August 9

Dell Dimension 3000 är en stationär dator avsedd för hemmabruk; den är utrustad med antingen en Pentium 4 eller Celeron D-processor, som kör i hastigheter mellan 2,8 och 3,0 GHz. Enheten har också två minnesmodulkontakter, avsedda att användas med DDR 333 och DDR 400 SDRAM minnesmoduler. Du kan förbättra prestanda för din Dimension 3000 genom att öka mängden tillgängligt minne upp till maximalt 2 GB.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och alla anslutna kringutrustning. Koppla alla kablar som är anslutna till datorn. Bär datorn över till arbetsområdet. Undersök datorns sidor och finner sömmen på höljet som indikerar placeringen av den flyttbara panelen.

2 Skjut spärren ligger intill den borttagbara panelen. Skjut panelen mot den bakre delen av höljet, sedan lyfta panelen gratis. Ställ panelen åt sidan. Placera datorn på sidan.

3 Leta upp grupperade par av minnesmodulkontakter på datorns moderkort. Tryck klämmorna på sidorna av alla installerade moduler i kontakterna; avlägsna de installerade moduler.

4 Passa in skåran på botten av en av de nya RAM-moduler med fliken i kontakten. För in RAM-modulen i kontakten och tryck nedåt tills det sitter ordentligt. Upprepa med den återstående RAM-modulen.

5 Stoppa ström- och gränssnittskablar i fallet, bort från systemfläkten. Skjut den löstagbara panelen tillbaka till målet. Återställa datorn till sin ursprungliga plats och anslut alla tidigare frånkopplade kablar.

Tips

  • Om det behövs kan du installera RAM-moduler som inte matchar; Men, kommer systemet inte att utföra samt vid användning av ett matchat par.
  • Om du bara installera en RAM-modul, installera den i oanvänt spåren i närmast processorn.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com