Hur vet man om någon har använt datorn?

August 8

Hur vet man om någon har använt datorn?


Om du hittar något på sin plats på datorn eller misstänker att någon kan använda den utan din tillåtelse när du är ute i hemmet, har du anledning att vara orolig för din säkerhet. Någon som använder din dator kan snooping på webbläsarhistorik eller skanna din dator för känsliga filer. Windows 7 innehåller en funktion som kallas Loggboken, som registrerar en logg över de viktigaste aktiviteter som sker på datorn. Du kan använda Loggboken för att se om någon har loggat in på datorn medan du var borta.

Instruktioner

1 Öppna Start-menyn och klicka på "Kontrollpanelen".

2 Öppna rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet av fönstret Kontrollpanelen och välj "Små ikoner" eller "Stora ikoner".

3 Klicka på "Administrationsverktyg."

4 Dubbelklicka på "Loggboken."

5 Klicka på triangeln bredvid "Windows Logs" mappen till vänster i fönstret för att expandera den.

6 Klicka på "Security". I mitten av fönstret fyller att visa alla säkerhetsrelaterade händelser som nyligen inträffat på datorn, inklusive varje gång en användare har loggat in eller ut.

7 Klicka på "Datum och tid" längst upp i fönstret om händelserna inte redan sorteras efter datum. Leta efter någon händelse med ordet "Logon" i "Task Kategori" kolumn som ägde rum under en tid då du inte var vid datorn. Detta tyder på att någon annan har använt din dator.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com