Skillnader mellan Internet Explorer 6 och Internet Explorer 8

August 17

Skillnader mellan Internet Explorer 6 och Internet Explorer 8


Internet Explorer har varit Microsofts webbläsare sedan 1995. Internet Explorer 6 (IE6) lanserades 2001 och Internet Explorer 8 (IE8) lanserades 2009. Mellan lanseringen av IE6 och IE8 har webben genomgått många förändringar, bland annat hot mot webben surfare, nya konkurrerande webbläsare, nya webbstandarder och ökad användning av multimedia på webbsidor. Internet Explorer 8 innehåller många uppdateringar och förbättringar över IE6 att matcha föränderlig miljö.

webb~~POS=TRUNC med flikar

Om du vill öppna två eller flera webbsidor, kräver IE6 en separat instans av sig själv att startas för varje webbsida. Internet Explorer 8 har förmågan att öppna många webbsidor i samma fönster genom att öppna separata flikar för varje webbsida som du vill visa, arrangerade längst upp i webbsidans visningsområdet. Du kan bläddra mellan webbsidor genom att klicka på flik. Flikar kan också ordnas genom att dra en flik och placera den vid behov. IE8 kan också spara flikar som är öppna i en IE8 fönster och återställa dem om IE8 kraschar eller när du stänger ner. IE8 kommer att upprätthålla en historia av webbsidor som har avslutats under sessionen. Dessa sökningar kan sedan tas upp på nytt.

Säkerhet

Internet Explorer 8 använder en ny funktion som kallas Smartscreen-filtret att upptäcka phishing webbplatser och webbplatser som försöker ladda ner skadliga program - så kallade drive-by downloads - på din dator. Detta kontrollerar webbadresser du vill besöka mot en lista över kända nätfiske och webbplatser med skadlig programvara. Om webbplatsen finns med på listan, kommer den att visa en varning om detta och ger dig möjlighet att lämna platsen. Du måste åsidosätta varning om, trots det, vill du fortfarande att besöka webbplatsen. Den har en anläggning som kallas I privat surfning som kommer att rensa någon historia av besökta webbplatser, användarnamn och lösenord och cookies under den tid som i privat surfning är på.

Web Standards

Internet Explorer 6 utvecklades innan många av de standarder som nu används på webben utarbetades. Därför kan det få problem med att visa material på webbplatser som har byggts med hjälp av dessa standarder. Internet Explorer 8 hanterar Cascading Style Sheets (CSS) upp till CSS 2.1. Det kan också visa sidor som använder Extended Markup Language (XML). Den kan visa mer up-to-date strömmande media och icke-HTML material som MS Word eller Adobe Acrobat dokument.

Fart

Internet Explorer 8 är mycket snabbare på att starta upp och visa webbsidor än IE6, särskilt när teknik som Javascript eller XML används. Den har en kapacitet som kallas sökförslag. Detta gör att du kan börja skriva vad du letar efter i adressfältet, i stället för en webbadress. Det kommer att visa förslag som liknar det sätt på vilket sökmotorn Google gör för närvarande. Det har också funktioner för att hitta ord och fraser mycket snabbare inom en webbsida med en sökruta på flikraden i stället för att öppna ett separat fönster dialog. Söktermer inmatade markeras på webbsidan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com