Så att dra en rak linje i en kurva i Photoshop

October 30

Även Adobe Photoshop kan vara go-to alternativ för att utföra komplicerade korrigeringar på digitala bilder, en del av Photoshop verktyg är också perfekt för de mest grundläggande förändringar. Med Photoshops formverktyg, skapa böjda linjer av raka linjer utan att behöva rita om. Gör dina egna vinklar, klocka kurvor och andra former med bara ett par klick.

Instruktioner

1 Öppna Photoshop och klicka på menyn "Arkiv". Klicka på "Ny". Skriv "CurvedLine" i "efternamn". Skriv dimensioner i "bredden" och "Höjd" lådor, såsom "7" och "5" resp. Välj "Tum" från rullgardinsmenyerna. Klicka på "OK" -knappen.

2 Klicka på ikonen för en rad längst ned i kolumnen "Verktyg". Om du inte ser linjen, högerklicka på en ikon av en grå stjärna, grå rektangel eller grå cirkel; de delar alla samma torg. Välj "Line Tool" från fly-out-menyn.

3 Tryck och håll nere "Shift" -tangenten. Dra en linje från en sida av "CurvedLine" ruta till den andra. Släpp "Shift" -tangenten.

4 Högerklicka på "Shape en" linje på "Lager" paletten på botten av arbetsområdet, som visar linjeform. Välj "Rastrera lager." Skiktet lådan förvandlas till en grå schackbräde på paletten.

5 Dra ner menyn "Redigera" och klicka på "Transform." Välj "Warp." Nio lådor bildar ett rutnät runt linjen; beroende på tjockleken på linjen, kan du inte att kunna se dem alla.

6 Dra ner - eller upp - de två fyllda cirklarna i botten mitten av nätet, som kurvor linjen men omvandlar den till en alltför tjock, smilelike utseende.

7 Dra ner - eller upp - de två fyllda cirklar i det övre mitten av gallret till något över där de två nedersta cirklarna nu vilar, avlägsnande av tjockleken och vrida linje i en kurva.

8 Tryck på "Enter" för att ställa in kurvan och ta bort gallret från arbetsytan. Klicka på menyn "Arkiv", välj "Spara som" och klicka på "Spara" för att spara den krökta linjen.

Tips

  • Om du redan har fått den raka linjen i en befintlig bild, öppna den genom att klicka på menyn "Arkiv" och välj "Öppna". Bläddra till dokumentet - Observera att det måste vara ett Photoshop-dokument eller PSD förlängning, inte en bildfil som JPG, för linjen att vara tillgängliga. När du sparar filer bildformat, Photoshop planar bilden och gör det omöjligt att ändra på sidan. Endast Photoshop-format dokument kan ändras i efterhand. När du gör detta, spara böjd linje med ett nytt filnamn för att skydda den ursprungliga.
  • Formatera linjen innan dra den med verktygsfältet längst upp i arbetsområdet. Klicka i "Weight" rutan och skriv tjockleken för linjen - ju högre px, desto tjockare linje. Klicka i "Färg" rektangeln och väljer en färg för linjen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com