Hur Sänk bandbredd av trådlösa

December 19

Hur Sänk bandbredd av trådlösa


Sänkning av bandbredd utgången på det trådlösa nätverket kan vara användbart för att minska den mängd som används av andra användare, särskilt de som använder bandbreddskrävande applikationer som peer-to-peer-fildelning och videostreamingtjänster. Bandbredd begränsningar kan också fungera till din fördel om din Internet-serviceplan har en restriktiv månatliga bandbredd cap. Om du har en lägre nivå Internet plan, kan du förhindra att dina nätverkshastigheter från sakta till en genomsökning, samtidigt som den avskräcker tung nätverksanvändning från andra.

Instruktioner

1 Aktivera "Quality of Service" på din router för att prioritera och begränsa bandbredden från vissa användare och applikationer. Logga in på routerns konfigurationssida och navigera till det avsnitt som innehåller dina QoS inställningar. Att begränsa bandbredden från vissa program, ange namnet på programmet och dess motsvarande portnummer i "Application Priority" listan, och sedan ställa in programmets prioritet "Low". Att begränsa bandbredden från vissa användare, ange namnet på enheten och dess MAC-adress i "Service Priority" listan, och sedan ställa in prioritet till "Low". Klicka på "Spara inställningar" eller "Apply" för att spara ändringarna.

2 Justera den trådlösa routern dataöverföringshastighet. Navigera till routerns avsnittet "Wireless" och ange avsnittet "Avancerade trådlösa inställningar". Leta upp "Transmission Rate" listrutan och justera numeriskt värde till sin lägsta hastighet (t.ex. "1-2 Mbps"). Klicka på "Spara inställningar" eller "Apply" för att spara ändringarna.

3 Ställ den trådlösa routern att använda 802.11b-standarden. 802.11b är en äldre trådlös standard som har en maximal datahastighet på 11 Mbit / s, i kontrast till den 54 Mbit / s datahastighet på 802.11g. Vissa nyare trådlösa nätverksenheter kan inte vara förenligt med 802.11b, så detta steg ska endast tas om du inte kan justera överföringshastigheten för 802.11g eller 802.11n-router.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com