Hur man kan hoppa en Mobo Med ingen strömbrytare

October 7

Hur man kan hoppa en Mobo Med ingen strömbrytare


Hoppa ett mobo (moderkort) är ett snabbt sätt att testa om strömbrytaren är defekt på datorn. Tekniken kan också användas om du använder din moderkort i en testmiljö på en arbetsbänk utan fallet närvarande. Eller kanske du har en defekt strömbrytare och har inte haft möjlighet att installera en ny. Oavsett din motivation, är processen för att hoppa moderkortet ganska enkelt.

Instruktioner

1 Placera en antistatisk bandet på handleden och anslut den till en jordad metallbit. Detta för att förhindra oavsiktlig urladdning av statisk elektricitet, vilket kan orsaka skador på känsliga elektroniska komponenter. Antistatiska band finns på de flesta elektronikaffärer.

2 Identifiera strömbrytaren kontakten på mobo. Strömbrytaren kontakten är en två-polig momentan omkopplare anslutning. Det är oftast ligger i ett block av stift också inklusive HD LED, reset-knappen och power LED. Varje moderkort är annorlunda men leta efter dessa gemensamma kännetecken. De kommer att skrivas ut i mycket små bokstäver. Ett förstoringsglas kan vara till hjälp för att identifiera små bokstäver. Leta efter "PWR", "pwr_btn" eller en liknande uppsättning bokstäver. Hämta en kopia av moderkortet manual från ditt moderkort säljaren om du har svårt att identifiera på strömbrytaren kontakten. Om du har kopplat strömbrytaren sedan de två nålar, där den växeln kabeln anslöts är den punkt där du kommer att hoppa mobo.

3 Kontrollera att strömförsörjningen är ansluten till moderkortet. Det finns flera varianter av en ACPI / ATX nätaggregat. Se ditt moderkort manual för det korrekta förfarandet för anslutning av en strömkälla. Vanliga implementeringar omfattar 20 stift, 24 stift huvudströmkontakt och en 4 (2x2) stiftskontakt för att ge kompletterande 12V till processorn spänningsregulator.

4 Anslut strömförsörjningen till ett vägguttag. Stäng av strömförsörjningen till "on" läge om strömförsörjningen är utrustad med en on / off knapp. Strömbrytaren är placerad på baksidan av nätaggregatet bredvid strömkabeln.

5 Kort de två stiften på strömkontakten med hjälp av en pincett eller vass tång. Ta bort pincett eller vass tång så snart moderkortet har hoppat. Du bör se processorfläkten börja snurra eller höra hårddisken snurra för att ge dig en indikation på att mobo har varit framgångsrikt hoppade.

Tips

  • Om du installerar en strömbrytare på strömbrytaren kontakten se till att den är en momentan brytare.
  • Inte hålla dem där i mer än ett kort ögonblick. Kortsluta stiften i fem sekunder kommer att resultera i en mjuk avstängning av moderkortet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com