Hur man upptäcker en extern USB-hårddisk med Mac OS 9

April 26

Hur man upptäcker en extern USB-hårddisk med Mac OS 9


En extern Universal Serial Bus (USB) hårddisk ger ytterligare datalagring för din Mac samt en annan enhet för data som lagras på datorns primära hårddisken. Driv ansluts till datorns USB-port, och i likhet med andra enheter, måste detekteras av Mac OS 9 operativsystem. När systemet upptäcker enheten måste du formatera det innan du kan lagra bilder, dokument, filmer och andra filer på enheten.

Instruktioner

1 Slå på din Mac, om den är avstängd, och placera den externa USB-enheten bredvid datorn. Anslut enhetens nätsladd till ett eluttag, om den har en strömsladd. Inte alla externa hårddiskar innehåller en nätsladd - många modeller får kraft genom enhetens USB-kabel.

2 Anslut den ena änden av driv USB-kabel till USB-porten på baksidan av enheten. Anslut den andra änden av kabeln till en USB-port på datorn. Slå på enheten genom att trycka på eller vända enhetens strömbrytaren på baksidan eller framsidan av enheten till läge "ON", om enheten inte automatiskt slås på. Din Mac upptäcker automatiskt enheten och placera en hårddisk ikon på datorns "Desktop".

3 Klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen och klicka sedan på "Kontrollpanelen." Klicka på "Extensions Manager" och klicka på kryssrutan bredvid "Filöverföring" för att inaktivera denna förlängning så att du kan formatera den externa USB-hårddisk.

4 Klicka på "Starta om." Din Mac startar och visar en dialogruta som frågar om du vill initiera den externa enheten. Ange ett namn för den externa hårddisken i "Namn:" låda. Klicka på nedåtpilen bredvid "Format" och klicka på "Mac OS Extended." Klicka på "Initiera" -knappen.

5 Klicka på "Fortsätt" för att bekräfta initieringen. När processen är klar, det namn som du tilldelat enheten i steg 4 kommer att visas under en hårddisk ikon på din Mac "Desktop".

6 Klicka på Apple-ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen och klicka sedan på "Kontrollpanelen." Klicka på "Extensions Manager" och klicka på kryssrutan bredvid "Filöverföring" för att aktivera tillägget. Klicka på "Starta" för att göra förlängningen aktiv igen inom OS 9.

Tips

  • Observera att om du tar bort den externa USB-hårddisken från din Mac och anslut den, kommer OS 9 automatiskt upptäcka det som en formaterad enhet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com