Hur man beräknar WAN bandbredd

October 16

Hur man beräknar WAN bandbredd


Ett trådlöst nätverk (WAN) är ett vanligt sätt att låta flera datorer för att få tillgång till Internet via en Internetanslutning. Att sätta upp en WAN typiskt innebär att man använder en trådlös router för att skicka trådlöst Internet signaler till lokala enheter som har trådlösa nätverkskort. Bärbara datorer, stationära datorer, spelsystem och portabla mediaspelare är exempel på enheter som kan ha trådlös anslutning. Om du använder ett trådlöst nätverk, kan du bestämma din anslutningshastighet eller bandbredd.

Instruktioner

1 Koppla bort alla enheter från det trådlösa nätverket utom för din dator. Om andra användare eller enheter är anslutna till det trådlösa nätverket, kan de vara att använda en del av nätverkets bandbredd, vilket kan ge felaktiga resultat.

2 Håll ner "Control (Ctrl)", "Alt" och "Ta bort" för att ta fram Aktivitetshanteraren.

3 Klicka på "Nätverk" -fliken.

4 Kontrollera informationsfält för din trådlösa nätverksanslutning och notera de siffror som listas som din länk hastighet och nätverksanvändning. Länkhastighet är den maximala hastigheten för den trådlösa adapterkort och nätutnyttjande är den procentuella andelen det trådlösa kortet hastighet som används av nätverket.

5 Håll Aktivitetshanteraren fönstret öppet när du är online och utföra en uppgift som kommer att tvinga nätverket att använda så mycket bandbredd som möjligt, till exempel ladda ner en stor freeware fil. Observera maximalt nätutnyttjande procent visas i Aktivitetshanteraren när du gör det.

6 Multiplicera den högsta nätutnyttjande procent kan du uppnå genom länkhastigheten för att beräkna en uppskattning av det trådlösa nätverkets bandbredd.

Tips

  • Den trådlösa nätverkets bandbredd kommer att begränsas av hastigheten på den underliggande Internet-anslutning som du använder för att konfigurera nätverket.
  • Med hjälp av informationen på fliken nätverk av Task Manager kan tillåta dig att beräkna en uppskattning av det trådlösa nätverket hastighet, men det finns andra sätt att kontrollera anslutningshastighet. Till exempel, vissa webbplatser erbjuder gratis anslutningshastighet testverktyg (se Resurser).

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com