Hur du sorterar en rapport från ett formulär i MS Access

October 14

Hur du sorterar en rapport från ett formulär i MS Access


Microsoft Access erbjuder ett användarvänligt gränssnitt som gör att även icke-tekniska människor att hitta den information de behöver. Som en databas designer, kan du göra det ännu enklare för användare att få den information de behöver genom att utforma egna frågor och rapporter. Du kan även ställa dessa frågor och rapporter för att sortera informationen de återvänder, vilket gör det ännu enklare för alla som har åtkomst till data för att hitta exakt vad de behöver.

Instruktioner

1 Öppna Microsoft Access och öppna databasen som du vill använda. Gå till avsnittet rapporter, högerklicka och välj "Design View" från listan med alternativ.

2 Gå till menyn "Visa" och välj "sortering och gruppering alternativ." Klicka på "/ Fält Expression" sektionen och välj det fält du vill använda för att sortera rapporten. Till exempel, att välja "Efternamn" -fältet sorterar Access rapporten i bokstavsordning enligt efternamn.

3 Klicka på nästa rad och välj "Fält / Expression" om du vill använda ett sekundärt fält för att sortera rapporten. Till exempel kan du sortera rapporten först efter efternamn och sedan efter förnamn. Du kan välja upp till 10 sorteringsnivåer för Access rapport.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com