Hur man skapar en kalender med Microsoft Publisher

April 7

Microsoft Publisher låter en användare ett stort utbud av desktop publishing mallar. Bland de mest användbara är en designable kalender som kan formateras som grundläggande eller anpassade utifrån dina behov. Detta råd kommer att gälla för Publisher 2003, men alla versioner av Publisher har kalendrar och är mycket lika. Oroa dig inte om du har en äldre upplaga (2000, till exempel); Du kan fortfarande skapa en kalender att följa dessa enkla steg.

Instruktioner

1 Öppna Microsoft Publisher. I den vänstra kolumnen, välj "Publikationer för tryck." Rulla ner och klicka på alternativet för "Kalender".

2 Besluta om en kalender storlek. Vissa versioner av Publisher kommer bara erbjuda en storlek, medan nyare upplagor erbjuda full-sida eller plånboksstorlek kalendrar. Klicka på ditt val, och en mängd olika alternativ visas på skärmen.

3 Välj en förinställd design. För en enklare look, välj en design som har stora lådor och lätt att läsa datum. Välj en mer eklektisk kalender om du letar efter mindre detaljer och mer design.

4 Anpassa kalendern. När du har valt en design kommer Microsoft Publisher kalendern guiden börja. Beroende på vilken design du väljer, kan ett fönster och be dig om personlig information för att automatiskt fylla i kalendern. Detta är ett valfritt steg och kommer inte att påverka design, layout eller avsedd användning av kalendern. Klicka på "OK" eller "Avbryt".

5 Anpassa kalendern. På den vänstra sidan av skärmen kommer du att se ett antal kalenderalternativ. Klicka på "Färgscheman" eller "font Schemes" om du gillar den övergripande utformningen av kalendern men hatar färger och bokstäver. Välj "landskap" om du vill ha en horisontell kalender eller "porträtt" om du föredrar en vertikal ett. Utgivare kalendrar finns i månadsvis eller årsvis format.

6 Lägg till händelser i kalendern genom att klicka på rutan som är specifik för den dagen. Till exempel, om du har en födelsedagsfest den 9, klicka på 9 och musen kommer att placera markören i rutan med 9 så att du kan komma in i evenemanget.

7 Spara din kalender genom att gå till "File" och välja "Spara" eller "Spara som". Ett fönster kommer att dyka upp och be dig att namnge din kalender. Du kommer också att besluta om att spara den på datorn. Spara den på skrivbordet eller Mina dokument för enkel åtkomst. Gör detta genom att klicka på "Desktop" eller knappen "Mina dokument" på vänster sida av popup-fönster.

Tips

  • Genom att klicka på "Ändra datumintervall" eller "Ändra datum" under Kalenderalternativ gör att du kan plocka dina egna kalenderdatum.
  • Använd F9 på datorn för att zooma in på din kalender. Hit knappen igen för att zooma ut.
  • Spara alltid ditt arbete. Medan Microsoft Publisher kommer att spara mallen och utformningen av kalendern, kommer det inte att spara specifika händelser. Du måste göra det själv.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com