Hur man vet vad RAM Den här datorn kommer att acceptera

February 16

Hur man vet vad RAM Den här datorn kommer att acceptera


Räkna ut rätt RAM-modul för datorn kan vara förvirrande. Men det finns flera sätt att kontrollera vad RAM kommer att arbeta med datorn. Korshänvisning med datorn manuellt är det enklaste sättet att kontrollera dina specifika RAM krav. Men om du inte har datorn manuellt, du kan också ta reda på genom att läsa information som är tryckt på själva chipet; med hjälp av Windows-programvara; eller besöka datortillverkarens webbplats där du bör kunna hitta en online-version av handboken för att kontrollera maskinvarukompatibilitet.

Instruktioner

Använda Windows

1 Klicka på menyn "Start" sitter på det nedre vänstra hörnet av datorn verktygsfältet. Nästa typ "dxdiag" i startmenyn sökfältet eller "Kör" applikation och klicka på "OK". Detta kommer att ta upp en diagnostisk fönster som visar alla datorns detaljer.

2 Kontrollera minne och systemspecifikationer. Ta del av hur mycket RAM-minne datorn använder för närvarande. Också skriva ner systemet tillverkarens namn och systemmodellen, såsom "Dell XPS5420".

3 Gå till tillverkarens webbplats. När du har fått den här informationen kan du använda tillverkarens webbplats för att hitta den exakta RAM hastighet och storlek du behöver för din dator. Om tillverkarens webbplats inte har specifik information för din dator, kan du söka på Internet efter datorns modellnamn för att hitta rätt RAM.

Kontrollera maskinvaran manuellt

4 Stäng av datorn. Innan du checkar datorn RAM manuellt måste du stänga av datorn. Se till att koppla ur strömkabeln från väggen.

5 Öppna datorns hölje. Beroende på vilken datormodell kan du öppna datorlådan antingen med hjälp av en skruvmejsel eller genom att skjuta ärendet öppet med frigöringsspakarna.

6 Lokalisera RAM. När datorns hölje är öppen måste du lokalisera RAM-moduler installerade på ditt moderkort. RAM-moduler ser ut som långa, tunna datorchips sticker ut från moderkortet.

7 Kontrollera typen RAM. I de flesta fall RAM kommer att ha ett klistermärke eller etikett på en av sidorna. Denna etikett kommer att säga hastigheten och pin-storlek RAM. Detta är den viktigaste informationen som behövs vid identifiering av rätt typ av RAM-minne till datorn. Se till att också ta del av de tillgängliga RAM-minnesplatser för att se om datorn har tillräckligt med tomma luckor för en RAM uppgradering, eller om du kommer att behöva ersätta en befintlig RAM-chip.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com