Min Dell XPS M1330 kommer inte att gå till Windows Screen

April 17

När din Dell XPS M1330 laptop vägrar att starta upp Windows, kan ett antal faktorer konspirera mot dig för att få den. Några faktorer är specifika för M1330, såsom en felaktig grafikchip, medan andra är mer generella problem än vad som kan drabba alla märken och datormodell, såsom överhettning. Dell erbjuder ett inbyggt diagnossystem för att begränsa maskinvaruproblem för att underlätta felsökning.

Felaktig Nvidia Chip

Span mitten av 2007 och in i 2008, bärbara datorer med hjälp av G84 och G86 skapar grafikkretsar tillverkade av Nvidia började få oförklarlig och oväntat fel. Nvidia medgav att dessa marker innehöll ett fabrikationsfel som ökade sannolikheten för fel och kan leda till ultimata misslyckandet på datorn. Dell XPS serie bärbara datorer, inklusive M1330 innehöll dessa defekta chips, och många av rapporterna detailing en plötslig startfel berodde på felaktig grafikchip. Den enda lösningen på korrigera detta problem är totalt utbyte av hela moderkortet.

restladdning

Alla bärbara datorer lagra en viss mängd av elektrisk laddning i sina interna elektroniska komponenter. Denna avgift normalt inte utgör något problem för driften av den bärbara datorn, men om det når en för hög avgift, kan det störa korrekt start och energisparfunktioner. För att rensa denna restladdning, ta ur batteriet, dra ut adaptersladd och håll strömbrytaren ner i 30 sekunder. Släpp knappen, installera strömförsörjningen i ditt val och strömmen.

Överhettning

Din M1330 erbjuder ett kylsystem av en inre fläkt, kylfläns och fyra externa luftventiler för att avleda den värme som alstras av de inre komponenterna. Om denna värme bygger, kan systemet överhettas och lider funktionella problem. Om M1330 fläkt går snabbt omedelbart när du försöker att driva upp dina uppstart problem är mest sannolikt på grund av en överhettning problem. Använd din servicehandboken att demontera M1330 och rengör din fan, kylfläns och ventiler för att uppmuntra till rätt luftflöde och kylning.

Kör Dell Diagnostics

Dell erbjuder en inbyggd diagnostikprogram för att hjälpa till att identifiera orsaken till funktionsstörningar. För att köra Dells PSA-diagnostik, makt och tryck på "F12" så många gånger när du ser Dell-logotypen. När engångsstartmenyn öppnas, välj "Diagnostics" bland alternativen. Testet tar fem minuter att slutföra och kommer att bedöma funktionalitet och hälsa installerad maskinvara. När detta är gjort, kommer programmet att visa en felkod, som informerar dig om alla komponenter som har drabbats ett problem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com