Hur man använder 301 Redirect Mobile

June 29

Hur man använder 301 Redirect Mobile


Det finns en sådan mängd olika enheter och skärmstorlekar där ute att det är svårt att utveckla en webbplats som garanterat att se bra ut på dem alla. Responsiv design tekniker och CSS mediefrågor har erbjudit mest högteknologiska lösningar, men detta tillvägagångssätt är inte alltid praktiskt. Omdirigeringar är ett snabbt och effektivt sätt att skicka användare med en specifik enhet, webbläsare eller skärmstorlek till en hemsida som är optimerad för dem. Överväga dessa faktorer när man väljer en omdirigering metod, eftersom inte alla webbläsare stöder JavaScript, och inte alla enheter kräver mobil optimering.

Instruktioner

JavaScript Metod

1 Öppna hemsidan dokumentet för din webbplats i en text eller HTML-redigerare. Placera markören strax ovanför "</ head>" tag och klicka på "Enter" en gång för att skapa en tom rad.

2 Kopiera följande kod och klistra in den på den tomma raden:

<Script type = "text / javascript">

<! -

if (screen.width <= 699) {

document.location = "filename.html";

}

// ->

</ Script>

3 Ersätt "filename.html" med namnet på din mobil sida i förhållande till webbplatsens rot. Till exempel:

document.location = "/m/index.html";

Eller:

document.location = "mobile.html";

Denna kod kommer att omdirigera alla enheter med en bredd skärmen nedan 699 pixlar till din mobila webbplats. Du kan ställa in skärmbredden till 480 om du vill rikta iPhone och andra smartphones specifikt eller lägga till följande funktion precis ovanför "// ->" linje:

if ((navigator.userAgent.match (/ iPhone / i)) || (navigator.userAgent.match (/ iPod / i))) {

location.replace ( "http://www.yoursite.com/iPhone.html");

}

Ersätt "http://www.yoursite.com/iPhone.html" med webbadressen till din iPhone-optimerad webbplats.

jQuery Metod

4 Öppna din hemsida eller sidhuvudet dokument i en text eller HTML-redigerare och verifiera jQuery biblioteket har inkluderats. Om inte, måste du lägga till den precis ovanför "</ head>" tag. Linjen ska se ut så här:

<Script type = "text / javascript" script från Github. Skapa en tom rad precis ovanför taggen "</ head>" och inkludera följande skript:

<Script med webbadressen till din mobiloptimerade webbplats och surfplattan optimerade webbplats. Andra omdirigeringar behandla normalt tablett webbläsare som en mobil enhet, som kan vara önskvärt. Till exempel ger denna omdirigering du peka IPAD användare till din vanliga webbplats och iPhone-användare till en mobil version:

mobile_url : "m.mysite.com",

tablet_url: "www.mysite.com",

PHP Metod

7 Öppna det dokument som innehåller din webbplats sidhuvud, såsom "header.php" eller "index.php". Placera markören i början av dokumentet och tryck "Enter" för att skapa en tom rad.

8 Kopiera följande kodblock och klistra in den på den tomma raden:

<? Php funktion Mobiledevice ()

{

$ Type = $ _SERVER [ 'HTTP_USER_AGENT'];

if (strpos ((sträng) typ $ "Windows Phone")! = falska || strpos ((sträng) typ $, "iPhone")! = falska || strpos ((sträng) typ $ "Android")! = false)

return true;

annan

return false;

}

if (Mobiledevice () == true)

header (Plats: http://www.yoursite.com/m/ '); ?>

9 Byt URL efter "Plats:" på sista raden med webbadressen till din mobiloptimerade sida. Till exempel:

header (Plats: http://www.mysite.com/mobile.php '); ?>

Eller:

header ( ". Plats: http: // m mysite.com/ '); ?>

Serversidan Metod

10 Anslut till webbservern med hjälp av din kontrollpanel eller en FTP-program. Redigera ".htaccess" fil. Om du inte kan redigera filer direkt, ladda ner filen till skrivbordet och öppna den med Anteckningar. Om du inte har en ".htaccess" fil öppen Anteckningar och skapa ett nytt dokument.

11 Klistra in följande kodblock i filen. Om du redigerar en befintlig fil, klistra in den här koden längst ner för att undvika att skriva över befintliga bestämmelser:

omdirigera mobila webbläsare

RewriteCond% {HTTP_USER_AGENT} ^

iPhone. $.

RewriteRule ^ (. *) $ Http://mobile.yourdomain.com [R = 301]

RewriteCond% {HTTP_USER_AGENT} ^ BlackBerry. $.

RewriteRule ^ (. *) $ Http://mobile.yourdomain.com [R = 301]

RewriteCond% {HTTP_USER_AGENT} ^ Palm. $.

RewriteRule ^ (. *) $ Http://mobile.yourdomain.com [R = 301]

Denna omdirigering är optimal, eftersom det bara kommer att skicka enheter med mobilwebbläsare till din mobila webbplats, medan andra enheter med enbart fullfjädrade webbläsare.

12 Ersätt "http://mobile.yourdomain.com" med webbadressen till din mobiloptimerade sida. Till exempel:

RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.mysite.com/m [R = 301]

Spara filen. Om du använder Anteckningar, se till att "alla filer" har valts i menyn "File Type" och namnge filen ".htaccess" utan ".txt" förlängning. Ladda upp filen till din domän rotmapp.

Tips

  • Tillsätt alltid en länk till din huvudsakliga webbadress från den mobila anläggningen vid en mobil besökare har en fullfjädrad webbläsare och vill visa ditt fullständiga webbplats.
  • Se till att både din mobil och full webbplatser inkludera "visnings" metatagg i dokumenthuvudet för att säkerställa att ditt innehåll skalor till enhetens skärm på lämpligt sätt. Till exempel:
  • <Meta name = "View" content = "width = enhetsbredd, inledande skala = 1">

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com