IMac G5 Desktop Felsökning

December 6

IMac G5 Desktop Felsökning


Felsökning en iMac G5 är ett effektivt sätt att lösa många av dina G5: s problem. Professionell dator reparation kan vara kostsamt och lämnar du utan en dator under reparationsprocessen. Med några tweaks och fixar du kan utföra rätt på ditt skrivbord, kan datorn vara igång snabbt och smidigt igen.

Instruktioner

Felsöka en fryst eller inte svarar dator

1 Koppla all kringutrustning, som tangentbordet och musen och anslut dem igen. Detta återställer anslutningarna mellan datorn och tillbehör.

2 Högerklicka eller tryck på "Ctrl" och klicka på en programikon i "Dock" till "Avsluta" eller "Force Quit" ansökan. Det tar bara en ansökan om att få en dator att frysa, så stängs alla öppna program.

3 Klicka på "Apple" -ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen, klicka på "Avsluta" och klicka sedan på knappen "Stäng" i fönstret öppnats dialog. Om datorn är fortfarande inte svarar i detta steg, tryck och håll "Power" knappen tills datorn stängs av. När datorn har fullt avstängning, tryck och håll "Power" tills en ljudton och skärmen lyser upp.

Uppdatering systemprogramvara och drivrutiner

4 Klicka på "Apple" -ikonen i det övre vänstra hörnet av skärmen, klicka sedan på "Programuppdatering." Detta kommer att ta upp ett nytt fönster som kommer att ansluta till Internet för att kontrollera om det finns någon ny programvara eller drivrutinsuppdateringar.

5 Klicka på "Installera" för att installera nya uppdateringar din dator kan ha funnit. Klicka på "Visa detaljer" för att se vilka uppdateringar du ska installera, liksom deras storlek och versionsnummer. Datorn kommer att installera några nya uppdateringar och startar då automatiskt.

6 Verifiera dina nyinstallerade uppdateringar genom att klicka på "Apple" -ikonen och sedan klicka på "Programuppdatering." Datorn kommer återigen att söka på Internet för nya uppdateringar och bör finna inga nya tillgängliga uppdateringar.

Felsökning Internet-anslutningen

7 Kontrollera att alla nätverkskablar är ansluten till datorn och modemet ordentligt. Kontrollera alla strömförsörjningskablar för att kontrollera att datorn och modemet är båda fullt laddat.

8 Klicka på "Apple" -ikonen och klicka sedan på "Avsluta".

9 Koppla alla Ethernet och strömkablar från modemet och vänta i en minut. Detta kommer att återställa modemet och Internet-anslutning. Anslut alla kablar tillbaka till modemet och sedan starta om datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com